Immáron harmadik alkalommal rendeztek Hódmezővásárhelyen a gyermek nemzetközi labdarúgó tornát, melyen idén 15 csapat mérettette meg magát. A kupán a 11-12 éves fiatalok rúgták a bőrt. A HFC két csapattal vett részt a viadalon, akik a végsőkig küzdöttek, hiszen a HFC”II.” a döntőbe verekedte magát, ahol a szegedi Tisza Volánnal gól nélküli döntetlenre végeztek majd büntetőkkel a kék-sárgák diadalmaskodtak. A HFC “I.” a bronzéremért játszott, akik 2-0-ra kikaptak a francia Vallauristól és végeztek a negyedik helyen.

Továbbá a vásárhelyi Kandó Zsombort választották meg a torna legjobb kapusának, míg a legjobb hátvéd a szegedi Ádám Benedek lett. A legjobb támadónak pedig újra a tavalyi évben megválasztott francia Ugo Dutto lett.

Bacsa Zsolt a győztes vásárhelyi gárda edzője az ünneplés közben elárulta, hogy minden játékosával meg volt elégedve a kupán, de a munka folytatódik tovább és a jövőhéten a bajnokságban újra összecsapnak a szegedi gárdával, ahol ismét győzni szeretnének.

A torna végeredmény:
1. hely: HFC II.
2. hely: Tisza Volán
3. hely: Vallauris
4. hely: HFC I.
5. hely: Makó
6: hely: Zgiers
7. hely: Losheim
8. hely: HSZATÁK Szentes
9. hely: Baja
10. hely: Mezőhegyes
11. hely: Rendőr TE
12. hely: Sándorfalva
13. hely: Székkutas
14. hely: Szegvár
15. hely: Csongrád

HFC II.: Kandó Zsombor, Szőke-Molnár Dániel, Kovács Gábor, Szeri Tamás, Kecskeméti László, Lévai László, Lustyik Levente, Gyüre Levente, Bódai Dániel, Meszlényi Benedek, Gajda Márkó

HFC I.: Varga Gábor, Lele Kristóf, Bíró Bence, Bánfi Bence, Nádra Gergő, Hódi Bence, Kallai Zsolt, Papp Ernő, Törjék Ádám, Mohácsi Ozmin, Sarusi-Kiss József, Guti László, Ambruzs Erik