2010-10-11.

Reggeli után kezdődött az első óránk, ami egy 3 órás formagyakorlat edzés volt 2×10 perces pihenővel. Azt éreztem kipihentem magam, de ma teljesen máshol éreztem az izomlázat. Le kell mennem edzés előtt legalább fél órával, hogy rámelegítsek a bemelegítésre.
Edzés után jött az ebéd, rizst rendeltem, mert azt kívántam meg. Voltak benne különböző tengeri herkentyűk és egy kicsit erős is volt.
Egy kis pihenő és következett a küzdő edzés. Le is mentem hamarabb edzésre és nagyon jól tettem, sokkal jobban ment minden. A mester edzés végén azt mondta nekem, hogy Zsoltot nagyon szerette, mert mindent nagyon keményen és jól csinált.
Vacsora után készülődés az elsősegély és taping órára. Azt tanultuk, hogy mi a teendő taping előtt és mire való. Következő órán már egymáson fogunk gyakorolni.
Megyek is aludni, mert holnap egész nap csak gyakorlati óráink lesznek.

2010-10-12

Ma egy eléggé fárasztó napunk volt. 3 órás bemutató edzéssel kezdtünk, ahol a bemelegítés és nyújtás után jött egy kis ismétlés az előző órából. Ezt követték az ugró rúgások.
Ebéd után le kellett pihennem 1 órára. Nagyon gyorsan eltelt és utána siettem a bemelegítésre bemelegíteni. Küzdő edzés vette kezdetét, ahol a mester elmondta, hogy tudja mi is oktatunk, de most ő oktat minket, mi vagyunk az osztálya, és aki nem teljesíti a követelményeket a vizsgán az így járt. Ma már tanultuk az első vizsgafeladatot.
A vacsora elég érdekes volt. Arra lettem figyelmes, hogy a mellettem ülők olyan hangokat adnak ki, mint a kígyó.
Kezdődött is a Fitness edzés Taekwondo sportolóknak óra. Az első részében elméletet vettünk, átbeszéltük az összes feladatot, majd kezdetét vette a kemény edzés.
Holnap ismét egész nap gyakorlati óránk lesz, úgyhogy elteszem magam holnapra.

2010-10-13

A mai napom nagyon gyorsan eltelt, sok új dolgot tanultunk.
Küzdőedzéssel kezdtük a napot, vettük az új vizsgafeladatot. Elgondolkoztató dolgokat mondott a mester. Nálunk rengeteg a probléma pl.: a hozzáállással, elég volt látni a lányok edzését. Értem már miket mondott nekem Zsolt.
Formagyakorlat edzésen is haladtunk tovább, már a mester formagyakorlatokat vesszük.
A vacsoráról annyit, hogy leves volt rizzsel.
A Taekwondo alapvető mozgása órán tényleg alapvető mozgásokat tanultunk.
Megyek is pihenni, mert nagyon fáradt vagyok.

2010-10-14

A tegnapi nap után olyan jót aludtam, hogy nem bírtam felébredni, ezért reggeli helyett az alvást választottam.
A nehéz ébredés után indultunk Szöulba. Az első cél a WTF (Word Taekwondo Federation) székhelye, ahol fogadott minket a WTF Taekwondo főtitkára Jin Suk Yang. A megbeszélés után elvittek minket ebédelni. A rizst nem is bírtam megenni, mert összekeveredett a szósszal. Eddig ez volt a legerősebb, amit Koreába ettem. Visszaérve a WTF-be kaptunk egy kis ajándékot és indultunk a Kukkiwonba. Körbejártuk, voltunk a Taekwondo múzeumba, ahol Myung Sam Chang mester (aki a küzdőedzéseket tartja) fotóját is láthattuk mikor megnyerte az olimpiát.
Az egyetemre érkezve megvacsoráztunk, majd készülődni kellett a Taekwondo aerobic órára. Azt éreztem majd szétrobbanok az energiától, de azért még ott motoszkál az a fránya izomláz. Átismételtük az egyik vizsgafeladatot és új dolgokat tanultunk.
Holnap elméleti órával kezdjük a napot.

2010-10-15

Ma a Taekwondo küzdelmi versenyszabályzatával kezdtük a napot. A versenyszabályok átbeszélése után, videók elemzésével folytattuk az órát. Nagyon érdekes dolgokat láttunk. Hihetetlen hogy fejlődik a WTF Taekwondo.
Ebéd után az utolsó óránk következett a Taekwondo alapvető mozgásából. Már nem is fájtak annyira a lábaim és nagyon jól esett az edzés. A végén mesterünk meglepte a csapatot koreai különlegességekkel és mesélt az életéről, meg kérdezgetett minket is.
Vacsora után a hét utolsó edzése vette kezdetét, a bemutató óra Hyun Chul Jungal. Elkezdtük tanulni a vizsgafeladatot, ami nem lesz egyszerű. Edzés végén még maradtam egy kicsit gyakorolni és a mester segített egy-két dologban.
Visszaérve a szállásra még egy kicsit beszélgettünk a többiekkel. Nagyon érdekes ennyi féle emberrel, kultúrával találkozni. Látni és hallani a világ azon csodás részeiről, melyről tán nem is tudod, hogy létezik és olyan ember mellett ülni, aki nap mint nap megjárja a poklok poklát. Szóval nagyon érdekes és értékes egy ilyen képzés.
Már csak egy hét és kezdődik otthon az Országos Bajnokság. Remélem minden rendben, szépen készül a kis csapatunk!
Több fotóval rövidesen!