A rendkívül magas játékosokból álló fiatal román vendégcsapat 210 cm körüli centereit jól kihasználva remekül kezdett. A vásárhelyiek viszont kiválóan dobtak mezőnyből: Utasi és Vas szinte hibátlanul célzott, így fokozatosan nőtt a Kosársuli előnye. A második félidő elején a 18 pontos hazai vezetést gyorsan 8-ra csökkentették egész pályás letámadásukkal a temesváriak. Az időkérés helyre tette a hazai csapatot, centereik feljavult játékával újra elhúzott a Kosársuli. Az utolsó negyedben kipontozódtak a legmagasabb román játékosok, így magabiztos vásárhelyi siker született a rendkívül jó iramú, küzdelmes mérkőzésen.

A vásárhelyi szurkolók a péntek esti edzőmeccs után legközelebb október 30-án szombaton láthatják kedvenceiket, akkor Vas Péterék a Budafok csapatát fogadják.

EnterNet Vásárhelyi KS CSS Bega Timisoara 83-60
(21-16, 25-15, 21-20, 16-9)

Kosársuli: Szilágyi (7), UTASI (13/6), VAS (21), Babut (14), Bartucz (6),
Csere: Schéda (6), Böszörményi (10), Grezsa (2), Rácz (4), Czuprák (-)
Edző: dr. Elek András
Segédedző: Kis Sándor

Dr. Elek András: Nagyon jó felkészülési meccs volt, erősen tartalékos csapatunk jól megoldotta a védekezést. A román fiatalok nagyon ügyesek, lelkesek voltak, szerb edzőjük végig űzte, hajtotta őket. A két 18 éves centert szívesen látnám csapatunkban.