A hagyományoknak megfelelően idén is megrendezték Hódmezővásárhelyen a tanulásban akadályozott gyerekek atlétika versenyét, melyet az ősszel, a hódmezővásárhelyi Aranyossy Ágoston Oktatási Intézmény szervezett a helyi stadionban. A megmérettetést már 11. alkalommal tartották meg – tájékoztatta portálunkat Lengyel Gyöngyi, az Aranyossy Általános Iskola, nevelési tanácsadója, a rendezvény főszervezője, aki hozzátette, hogy négy város képviseltette magát négy csapattal.
Szentesről a Rigó Alajos Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola Diákotthon és Gyermekotthonból, Szegedről a Sólyom utcai Általános Iskolából, Makóról a Pápay Endre Oktatási Intézményből és Hódmezővásárhelyről az Aranyossy Ágoston Általános Iskolából érkeztek versenyzők. 100-, 200-, 400-, 800-, és 1500 méteres síkfutásban, kislabda-hajításban, távolugrásban, magasugrásban mérték össze tudásukat.
A szervezők az első és a második korosztályokban a lány és a fiú versenyzőket külön díjazták, természetesen az első három helyezett érmet kapott. Legközelebb tavasszal mérik össze tudásukat a gyerekek, amikor az első két helyezett sportoló nem csak az éremnek örülhet, hanem indulhat az országos diákolimpián is.
Vásárhelyről Denderle József és Rácz Cintia a tavalyi évben a Zánkán megrendezett országos döntőig verekedték magukat. József magasugrásban és kislabda-hajításban, míg Cintia magasugrásban jutott el a fináléig és most újra reméli felkészítőjük, Lengyel Gyöngyi, hogy a tavasszal sikerül a továbbjutás és akár újra a végső döntőig eljutnak majd.

Vásárhelyi eredmények:

RÁCZ CINTIA: 100 m futás II. hely, kislabdadobás II. hely, magasugrás I. hely

DENDERLE JÓZSEF: 200 m futás III. hely, kislabdadobás III. hely, magasugrás I. hely
CSUKA PÁl: 300 m futás II. hely, kislabdadobás III. hely, magasugrás III. hely

ANGYAL ALEXANDRA:400 m futás III. hely, távolugrás III. hely

SZÛCS SAROLTA:800 m futás II. hely, távolugrás II. hely

SNÓBLI ALEXANDRA: 800 m futás I. hely, távolugrás III. hely

FARKAS MARTIN: kislabdadobás I. hely, súlylökés III. hely

MEZEI VIOLETTA: súlylökés I. hely