Az ünnepséget Oskovics György nyitotta meg, aki beszédében megköszönte a vendéglátást Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzatának ezután összefoglalta, hogy mi történt az elmúlt egy év alatt a városi nyugdíjasokkal. A szövetség elnöke a nyugdíjasokért tett munkájuk elismeréseként Gila Andrásnét, Bullás Györgyöt, Nagy Pált, Palócz Esztert és Sárai Jánosnét valamint Juhász Nagy Mihálynét díjban részesítette.

Az ünnepségen fellépett St. Martin, aki elmondta, hogy mindig nagy örömmel jön szülővárosába fellépni és külön öröm számára a mai ünnepségen az idősek előtt tisztelegve fellépni. Az előadóművész, zeneszerző tizenkilencedik lemezét készíti ami ötvözi a dél-szláv zenét a világzenével természetesen saját stílusára formálva.

Az ebéd alatt és az ünnepség végéig Labozár Antal a székkutasi prímás és zenekara szolgáltatta a muzsikát. A muzsikus elárulta, hogy a felkérés nagyon boldoggá tette és önzetlenül vállalta. A repertoárjába régi szép nóták kerültek vasárnap délután is, de a prímás kínságokat is teljesített.

Az ünnepségen részt vett Molnár Sándorné, aki már évek óta a tabáni nyugdíjas klub tagja. Elmondta, hogy nagy izgalommal készült a rendezvényre, hozzátette egy ilyen összejövetel nagyon jó alkalom arra, hogy a rég nem látott ismerőseivel beszélgessen és jó hangulatban szórakozzon, kikapcsolódjon.
Láda Eszter