A helyszínen meghalt egy férfi, amikor személygépkocsijával összeütközött a Budapest és Szeged között közlekedő InterCity vonattal egy fénysorompóval ellátott vasúti átjáróban szerdán Kiskunfélegyháza határában – közölte a rendőrség.

“A helyszínelés idejére a vonatközlekedés szünetel a Kiskunfélegyháza-Szeged vonalon” – mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy hozzátette: a rendőrség vizsgálja, hogy a vonat érkezésekor a fénysorompó működött-e.

A MÁV szerint az autó a jól működő fénysorompó tiltó jelzése ellenére hajtott a sínekre. A Budapest-Cegléd-Szeged vonalon közlekedő Paprika InterCity vonaton nem sérült meg senki. A szerelvény 100-120 perc késéssel tud majd elindulni a helyszínről. A rendőrségi helyszínelés idejére a MÁV-START Zrt. megrendelte a vonatpótló autóbuszokat. “A buszközlekedés miatt az utasoknak 35-40 perces késésre kell számítaniuk a vasúti pálya felszabadításáig. A menetrend szerinti közlekedés a késő délutáni órákra állhat csak helyre” – tette hozzá a vasúttársaság.forrás: origo.hu

fotók: Donka Ferenc, Csongrád TV