A Youtube, Vimeo és egyéb videomegosztók ugyebár hemzsegnek a jobbnál jobb anyagoktól, amelyeket ha később offline szeretnénk letölteni, vagy mondjuk a mobil lejátszónkon magunkkal cipelni internet kapcsolat nélkül, bizony valahogy le kell töltenünk.

Ha valaki kifejezetten a Youtube-ról szeretne letölteni, ráadásul, ha a lehetőség adott, akkor HD tartalmakat is, annak kapásból két nagyon jó megoldással szolgálunk.
Az egyik a Youtube HD Transfer, amelynek segítségével úgy `szedhetjük` le a filmeket, hogy a böngészőt meg sem kell nyitnunk, a másik pedig a FastestTube névre keresztelt kis böngésző plug-in, amely több népszerű böngészővel is működik, és telepítése után minden Youtube videó alatt megjelenik egy Download gomb, amelyre kattintva kiválaszthatjuk, milyen minőségben és formátumban van szükségünk az adott videóra.

Mellesleg a Free Download Manager is képes Youtube videók letöltésére, így ha egy univerzális letöltőprogramra is szükségünk van, esetleg ezt is bevethetjük e célra.

Letöltés több oldalról, HD minőségben

Természetesen nem a Youtube az egyetlen videomegosztó, bár kétségtelenül ez a legnépszerűbb. Ha több online szolgáltatásról is kényelmesen szeretnénk videókat letölteni, akkor érdemes kipróbálni például az xVideoServiceThief nevű alkalmazást, amely több mint 50 népszerű megosztóról tölt le, ha kell, és a letöltött anyagokat azonnal konvertálja is nekünk az általunk kiválasztott formátumba, ha szükség van rá. Ráadásul mindezt több platformon is megteszi nekünk, így Windows, OS X és Linux alatt egyaránt használható.

Ha valaki ennél egyszerűbb felületre vágyik, annak érdemes kipróbálnia a Freemake Video Downloadert, amely akár több videó egyidejű letöltését is kényelmessé teszi, több megosztóról is, ráadásul szintén képes akár WMV formátumba is konvertálni a letöltött Flash videót.
Ha nem igazán szeretnénk – vagy éppen valamiért nem tudunk – alkalmazásokat telepíteni pusztán azért, hogy letöltsünk pár videót, a Keep Tube oldal lehet a segítségünkre, amelynek a használatához csak a böngészőre (és ha igazán kényelmesen akarjuk használni, akkor Java plug-inre) van szükség.

Forrás: techline.hu