Ilyenkor a könyvtárak amnesztiát hirdetnek, akinek tartozása van vagy késedelme, az bűnbocsánatot nyer, ingyen lehetett ezen a napon beiratkozni is. Az ilyen alkalmakon talán oda-vissza olvasásra tudja buzdítani egymást szülő és gyerek. Mivel szeptemberben volt a népmese napja, ezért a családok részére meghirdetett vetélkedő hét próbája is e téma köré épült tudtuk Vargáné Jancsó Irén könyvtárostól.
A gyerekek átkeltek a mocsáron, megkerülve az aranytavat. Meséket ismertek fel humoros szövegek és képek alapján. A letakart alma és lencse kapcsán Hófehérke és Hamupipőke történetét elevenítették fel. A szülők is lelkesen figyelemmel követték a játékot vagy épp maguk is játszottak. A könyvtáros hozzátette, hogy mindig akadnak olyanok, akik eddig nem voltak beiratkozva, ilyenkor ellátogat oda és később is visszatér.
Izgatottan várták a rajzpályázat eredményhirdetését is a jelenlévők. A családdal kapcsolatos képek igazán jól sikerültek, hiszen egy-egy történetet is megjelenítettek a családi életből. A versenyt ovisoknak és alsósoknak hirdették. Sok pályamunka beérkezett, több mint 30 rajzot értékelt a zsűri, melynek tagjai Tisza Zoltán, a Kulturális Központ munkatársa, Gyugel Gabriella könyvtáros és Ördög Andrea könyvtáros gyakornok voltak. Értékelésük alapján a következő sorrend született:
Óvodások:
I. Pálinkó Diána
II. Szűcs Dániel
III. Szunyi Ágnes
Elsős:
Különdíj: Gémes Dénes
Harmadik-negyedik osztályosok:
I. Szunyi Emőke
Keresztes Izabella
II. Berkes Dzsenifer
Csernák Réka
III. Köblös Edina