Az első oldalon közölt, egysoros összesítés szerint a mérgező gyári iszap több kisvárost elöntött, négy ember halálát okozva és 120 személynek sérüléseket okozva. A The New York Times címlapjának induló, négyhasábos felvételét az MTI fotóriportere, Mohai Balázs készítette.

A lap belsejében publikált – két fotóval és két térképpel illusztrált – fél oldalas tudósítását Prágában keltezték, de azt a lap Berlinben, Rómában és Washingtonban dolgozó munkatársainak jelentései megtámogatták. Az amerikai újság tényszerű beszámolójában az ismert magyarországi tényekhez és európai véleményekhez hozzáfűzte, hogy az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége a vörösiszapot nem tartja sem mérgező, sem pedig rákkeltő anyagnak. Annak ellenére sem, hogy a salakanyag nyomokban gyakorlatilag a Föld kérgében előforduló összes elemet tartalmazza.

A USA Today az AP amerikai hírügynökség budapesti tudósításának fél újságoldalas tudósítását nyomtatta ki, Magyarország iszapkatasztrófa ellen küzd címmel, több fotó kíséretében.

A USA Today és a The New York Times is felhasználta azokat a drámai légi felvételeket, amelyeket Varga György, az MTI fotóriportere készített.

A The Wall Street Journal a címlapján az Egyesült Államok és világ legfontosabb eseményeit összegző kishír-összeállításában négy sorban összegezte a történteket, majd a 14. oldalon budapesti tudósítását közölte öt hasábon, egy fotó kíséretében.

A The Washington Post 12. oldalán A mérgező áradás következményei címmel négyhasábos, Devecseren készült fotót közölt, kétsoros képaláírásban összegezve a történteket. A The Washington Times egy három és fél hasábos, szintén devecseri AP-fotót publikált, s Ökológiai katasztrófa címmel, és fél hasábos fülszövegben ismertetette a legfontosabb tényeket.

A katasztrófáról keddi híradásaiban és internetes híroldalain az ABC, a CBS, a CNN, a Fox News a NBC is beszámolt. A világhálón közzétett szöveges kiadásaikban a vezető amerikai televíziók szerdán arról is hírt adtak, hogy az ügyben vizsgálatot indított a Nemzeti Nyomozó Iroda.forrás: MTI