A polgármester megköszönte az eddig itt képviselői munkát végző Tóthné Kecskeméti Katalin és Rárósi Imre képviselők tevékenységét, azzal, hogy segítségükre a továbbiakban is számít. Dr. Lázár János kifejtette: a testületbe olyan vásárhelyiek kellenek, akik tudják, hogy milyen Vásárhelyt szeretnének, és nem csak tagadni tudják a többség által megfogalmazott értékeket.

A fórumon felszólalt Rácz Árpád, az Eurotex Kft. ügyvezető igazgatója, aki elmondta: a vállalkozók nem pénzt kérnek az önkormányzattól. Mint mondta, az mindegy a MÁV-nak, hogy ki gyártja számára a betonelemeket, de nem mindegy az a vásárhelyi Csomiép Kft-nek, és a rendőrségnek és a katonaságnak sem fontos, hogy ki készíti el a ruhájukat, azonban nem mindegy ez a vásárhelyi Eurotexnek, amely speciális technológiával meg tud felelni a fegyveres testületek igényeinek is. Az Eurotex Kft. szeretne tízszer több helyi adót fizetni, mert ez azt is jelentené, hogy megtízszereződnek bevételei, ezért azt várják, hogy helyzetbe hozzák őket.

A fórumon elhangzott: a város mezőgazdasági termelői készek arra, hogy egyeztessék, ki mit termeljen a Hód-Menzának, vagy ha lehetőség lesz rá, akkor a laktanya részére, azonban a város élelmezési cége a helyi termelőktől is elvárja a magas minőséget és a megfelelő árat. A héten Vásárhelyen járt vidékfejlesztési miniszter, Fazekas Sándor elmondta: tervezik a korábban bezárt kisebb vágóhidak megnyitását, amellyel az állattartók is könnyebben lehetnek helyben beszállítók.

A fórum résztvevői felvetették, hogy a szegedi buszoknak csak kis része áll meg Tabánban, és a nagy postán hiába van 16 munkahely, sokszor csak három-négy helyen dolgozik ügyintéző.

Arnay

Megosztom! |