A dokumentumfilm kategóriában Az idő sodrában-Nádudvari krónika 1988-2008. című alkotást díjazta a zsűri. Az életrajzi, portréfilm kategóriában a Puskás Hungary című filmet díjazták. Népszerű tudományos és ismeretterjesztő műsorok közül a Bence meg a többi jómadár című természetfilm kapta a Kamera Hungária díját. Az interjú, stúdióbeszélgetés kategóriában az Egyenes beszéd Kálmán Olgával-Best of 2009. című pályamű lett a legjobb. A Kamera Hungária Magazinműsor kategóriájában a Teknőc a láthatáron – Bábu vagy nyert díjat. Dramatikus művek közül a médiaszakemberekből álló zsűri a Hajónapló `89-09-Levegőt venni című művet díjazta.

Az on-air promotion kategória legjobbja az 50 magyar film a Filmmúzeumon műsorelőzetese lett. A legjobb műsorarculat díját a Szeretem a testem című sorozat második epizódja kapta. Két új kategóriában is kiosztották a legjobbnak járó díjakat: az online audiovizuális tartalom: így élünk mi kategóriában az Index Zrt. alkotóműhelyének A jobb érzés mintha egy nővel lefeküdnék című hétperces alkotása kapta. Az alkotóműhelyt a zsűri különdíjjal is jutalmazta.

A TV: Online/Offline kategória legjobbja a Csillag születik című műsor Webcsillag című internetes alkotása lett. A Kamera Hungária egyik közönségdíjasa Sebestyén Balázs lett, mint a legkedveltebb televíziós személyiség. A Barátok közt című sorozat a legkedveltebb televíziós műsor díját kapta. A kilencedik Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztiválra benevezett 284 pályaműből 91 alkotás jutott döntőbe.

A Kamera Hungária Televíziós Műsorfesztiválon a színes riport, hírműsorok kategóriában több kiemelkedő munkával szembesült a zsűri – mondta Belénessy Csaba, a kategória zsűrielnöke a szombati díjkiosztó gálaest előtt az MTI-nek. A Magyar Televízió Panoráma műhelyének munkája, amely a Gázai-övezetben dúló háborúról szól és a szíriai származású, ám Magyarországon élő Al Ghaoui Hesna készítette, világszínvonalú produktumnak nevezhető – tette hozzá a zsűrielnök, megjegyezve, hogy első díjat nyert a háborús riport.

A zsűrielnök figyelmeztetett arra, hogy technikailag jól felkészült alkotók jelentkeztek a versenyre, ám a tartalmi, szakmai háttér egyeseknél gyengébb volt, s emiatt “egyenetlen lett a mezőny”. Belénessy Csaba, az MTI alelnöke úgy fogalmazott: sok a tehetség, ám a hírműsorok, riportok készítői számára a bátorság, a higgadtság és a gyorsaság a legfontosabb, ezen alapjellemzők nélkül ugyanis nem érdemes hírműsorokat gyártani.Forrás: MTI