Baranyi László elmondta, hogy vadászcsaládba született, így érdeklődése családi örökség. Diákkorában gyakran járt külföldön és azt tapasztalta, hogy a vadász felszereléseket árusító üzletekben sokan vásárolnak hétköznapi-, elegánsruhákat és lábbeliket is.

A vásárhelyi vadászbolt kínálatát a tulajdonos a külföldi minta alapján alakította ki. A hölgyek megtalálják a hétköznapi kényelmes, jó minőségű viseletek mellett az elegánsabb ünnepi darabokat is a férfiakhoz hasonlóan.

Természeten különböző lábbeliket is találunk az üzlet polcain. A gyermekeknek strapabíró és vízálló cipőket ajánlott Baranyi László, de elmondta, hogy csizmákat, bakancsokat és utcai cipőket is találhatnak a vásárlók. A túrázáshoz mindenféle szükséges eszközt beszerezhetünk a távcsőtől egészen a különböző márkájú svájci bicskákig.

Vendégünk hozzátette, hogy lakberendezési tárgyakat, étkészleteket, poharakat és egyéb ajándéktárgyakat, mint például az agancsból faragott nyakkendőket is kínálnak kedvező áron. Ezek mellett a sportlövők és íjászok is megtalálják a sportolásukhoz szükséges eszközöket, de gáz- és riasztófegyvereket is kínál önvédelmi célra a Hargitai Jagd Vadászbolt. Baranyi László elmondta, hogy ezen eszközök vásárlása nem engedélyköteles, de ha közterületre visszük, akkor már szükséges hozzá az engedély.
Láda Eszter