A rendezőktől, Szűcs Gábortól és Szuromi Balázstól megtudtuk, hogy körülbelül két hónapja szervezik az eseményt, melynek apropóját az adta, hogy régóta járnak veterán és tuning kiállításokra, viszont Hódmezővásárhelyen ezidáig nem volt ilyen jellegű rendezvény.

Elekes Imre és Elekes János elmondta, hogy testvérükkel és szüleikkel érkeztek a programra, nagyon tetszik nekik az egész rendezvény, maradnak, míg idejük engedi. Jani kedvence egy kis Wolksvagen és egy kicsit arrébb kiállított terepjáró.

Remzső Zsolt Szentesről érkezett kislányával egy veterán, oldalkocsis motorkerékpárral. Mint Zsolt elmondta, gyakran járnak ilyen jellegű rendezvényre, legutóbb a múlt hétvégén, Pécsen megrendezett veterán autó és motor összejövetelen voltak.

Ludescher Ádám két versenyautót hozott a kiállításra. Az egyik egy toyota RAV4-ből átalakított versenyautó, mely korábban egy összkerekes szabadidő autó volt, most egy leültetett, pályára átalakított verseny autó. A 2000-es gyári motor helyére egy 2000-es turbó motor került, az autó körülbelül 200 kg és 270-280 lóerős, 4,5 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t és 15 alatt a 200-as végsebességet. A másik autó egy trabant karosszéria, melybe egy suzuki gsxr 750 cm3-is motorkerékpár motorja került be, teljesítménye mintegy 156 le, az autó gyorsulása 5mp 100-ra és 170km/h a végsebessége. Ádám és édesapja rendeszeres résztvevői az országos és európai szlalombajnokságoknak. Ádám kétszeres magyar bajnok abszolút és kétszeres európabajnok E1-kategóriában, édesapja pedig egyszeres európabajnok azonos kategóriában.

Nagygyörgy Imre egy FiatX1/9 es sportautóval érkezett melyet még a `70-es években gyártottak. Harminc-negyven éve rendszeres résztvevője a veterán autós turáknak, így járt már Németországban, Horvátországban vagy akár Montengeróban is.

Borsiné Hernádi Márta férjével és barátjukkal érkezett az eseményre, aki autószerelő. Többször tervezték már hogy ellátogatnak ilyen jellegű eseményre, de ezek általában Budapesten kerülnek megrendezésre, így nagyon örül neki, hogy most Hódmezővásárhelyen volt alkalmuk kilátogatni veterán és tuning járművek megcsodálására.

Németh Sándor feleségével és szomszédaival érkezett, tetszik nekik a program, maradnak míg lehet. Sándort és barátait érdeklik az autók, és véleménye szerint többször is lehetne ilyen eseményt szervezni Vásárhelyen, mert az érdeklődés meg volna iránta.

A programok közt szerepel:
Tuning- és veterán autók, motorok találkozója
Autó szépségverseny
Hódmezővásárhely autó és motor márkaképviseletek bemutatói
Hastánc és Hip-hop bemutató
RC modellek: autó, repülő, helikopter
Live Dj mix egész nap
Gyerekeknek játszóvár
Sörsátor

Mohai Viktor