A legfontosabb a csatornázás helyzetének tisztázása és erről a lakosság tájékoztatása, valamint az, hogy az építése minél hamarabb elinduljon, amellyel új munkahelyek is létesülnek. A polgármesterjelölt egy jól működő közmunkaprogramot és egy igazságos segélyezési rendszert kíván kialakítani.

A mezőgazdaság egy kitörési pont lehet a község életében, de előtte, rendezni kell a belvízelvezetést, valamint a kül- és belterületi utak állapotának rendezését. A helyben előállított termékeket helyben kell feldolgozni, a polgármesterjelölt véleménye szerint. A helyi hungarikumnak minősülő élelmiszereket `Piroska` márkanévvel kell ellátni, és forgalomba hozni.

A település önkormányzati ingatlanjainak fűtéskorszerűsítése is szerepel Szél István programjában, mint ahogy az is, hogy egy éven belül egy modern játszóteret épít a községben. Szél István szerint nem tűr halasztást a felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet megszervezése sem Székkutason.

A program ismertetése után egy beszélgetés indult el az érdeklődők és a jelöltek között, Szakács László a sok kóbor kutyára panaszkodott, Szél István az áldatlan állapoton változtatni kíván, hiszen saját tapasztalata alapján is sok eb jár az utcákon.
Szűcs Lilla Babett, a régi kézilabda csapat fiatal lányai nevében szólt: elmondta, hogy a csapat szeretne újra játszani, hhez kéri a polgármesterjelölt támogatását, hogy ingyenesen használhassák a sportlétesítményt. Szél István válaszában elmondta, hogy nem ígérhet nagy anyagi támogatást, de segítségéről biztosította a lány kézilabda csapatot.

Szalontai Margit, arra hívta fel a jelöltek figyelmét, hogy az utakról alig lehet kilátni a gondozatlan fák lombja miatt. A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje elmondta, hogy a fák lombkoronájának szakszerű nyírása is programjának része.

Láda Eszter