Ahhoz, hogy száműzzünk minden kellemetlen szagot a hűtőből, tegyünk egy kis tálkába néhány darab faszenet, és helyezzük a hűtő egyik polcára.

A reszelőt könnyebb letisztítani, ha használat előtt befújjuk növényi olajjal.

A reszelő tisztításához ugyancsak hasznos, ha egy darab kemény kenyérhéjat lereszelünk, vagy egy régi fogkefével átsúroljuk, így olyan lesz, mint újkorában.

A halpucolás utáni szagokat a kezünkről citromlével tudjuk eltűntetni.

Ha a vágódeszkát hagyma vagy fokhagyma aprítására használtuk, citromlével ezeket a nyomokat is eltűntethetjük.

A bútorokról a kutyaszőrt nedves szarvasbőrrel könnyű eltávolítani.

Ha egy koszos edényt néhány órára hideg teába áztatunk, a súrolás sokkal könnyebb lesz.

Ha egy serpenyőben valami odaégett, forraljunk fel benne vizet egy szeletekre vágott vöröshagymával, és hagyjuk ázni.

A fa vágódeszka szagtalanítására keverjünk össze fél csésze sütőport annyi vízzel, hogy krémes állagú legyen. Ezt kenjük a fa felületére, majd öblítsük le és töröljük szárazra.

Mielőtt a fürdőszoba csempéit lemosnánk, állítsuk a zuhany vizét forróra. A gőz segít fellazítani a koszt, így könnyebben el lehet távolítani.

Ahhoz, hogy a zuhanyfüggöny alja ne legyen penészes, kenhük be babolajjal.

Egy szűk nyakú vázát úgy tudunk alaposan megtisztítani, ha egy marok rizst és mosószeres vizet öntünk bele, aztán jól megforgatjuk benne.

Bélelt ruhák szárításakor tegyünk egy teniszlabdát a gépbe, mert így a bélés elválik majd a szövettől, és gyorsabb, alaposabb lesz a száradás. Forrás: Stop