A REÖK Kávéház előtt szegedi futballszurkolók fogadták Kósa Lajost és abban bízva ajándékozták meg egy kék-fekete sállal, hogy a nem túl távoli jövőben egy NB I-es Debrecen-Szeged meccsen is találkozhatnak vele.

A Fidesz alelnöke sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a helyhatósági választásokat megelőző rövidebb kampányidőszak megmutatta, valójában ki mit szeretne és mire képes saját településén. A politikus szerint a választási törvény megváltoztatása azt bizonyítja, hogy a Fidesz ezzel a döntéssel is az ország érdekeit tartotta szem előtt, nem pedig a sajátját, hiszen a kisebb létszámú testületekbe a jobboldali jelöltek közül is kevesebb juthat be.
Pártpolitika helyett értelmes programra szavazzanak!

`Tavaszi történelmi vereségükből a szocialisták nem tanultak semmit, azóta is ugyanazt szajkózzák, mint az elmúlt években, amikor a hibás politikájuk tönkretette az országot, mégis igyekeztek minden rosszat a Fideszre kenni. A szocialisták még mindig úgy gondolják, hogy nélkülük nem lehet politizálni ma Magyarországon de ez nem így van` fogalmazott Kósa.
A politikus óvva intett mindenkit attól, hogy egy bukott és az emberektől távol álló pártpolitikát képviselő jelöltre adják le szavazataikat, figyelmen kívül hagyva településük érdekeit. `Ha adhatok egy tanácsot, azt mondom: olyan polgármestert válasszanak maguknak Szegeden is, aki a város érdekei alapján alakította ki és szeretné megvalósítani programját! Ez alapján szívesen ajánlom figyelmükbe B. Nagy Lászlót.`
Kósa utalt arra is, hogy a tavaszi eredmények azt igazolják, hogy a polgárok Szegeden is mertek változtatni, erre biztatja őket október 3-án is.

`Sokan kérdezték, hogyan lehetett sikeres Debrecen ellenzéki városként is. Erre az a magyarázat, hogy sosem a kormánnyal szemben határoztuk meg magunkat, hanem mindig a debreceniek számára fontos ügyek képviseletét vállaltuk fel` mondta a hajdúsági polgármester.
Kósa értelmetlennek tartja az MSZP azon szólamát, mely szerint azért kell az önkormányzatok élére szocialista polgármestereket választani, hogy ők a kormány ellensúlyaként tevékenykedjenek majd. Ehelyett inkább a településekre kell figyelniük a választott vezetőknek figyelmeztetett. `Debrecenben nem a Fideszt építjük, hanem a várost éppen ezért a párt helyi bázisánál is szélesebb támogatottságot élvez az önkormányzatunk a csaknem 400 ezer lakos körében.`

Újságírói kérdésre a Fidesz alelnöke röviden beszámolt a délután folyamán a lakáshitelek kapcsán a Bankszövetséggel folytatott egyeztetésekről, ahol a kormány által előterjesztett 8 pontos javaslatcsomagból négyben teljes egyetértettek, kettőben pedig közeledtek egymáshoz az álláspontok a pénzintézetek képviselőivel. A tárgyalások ezután szakértői szinten folytatódnak tovább. Az ELI lézerkutató központról is faggatták a sajtó munkatársai Kósa kifejtette, hogy a projekt uniós finanszírozása körül még akadnak bizonytalanságok, értelmezése szerint ebben az ügyben Botka László átverte a szegedieket.

A sajtótájékoztatót követően Kósa Lajos és B. Nagy László szegedi professzorokkal és helyi gazdasági, politikai szereplőkkel tárgyalt.Forrás:szegedma