A projekt a Dél-Alföldi Operatív Program pályázatán 29 970 000 Ft-os uniós támogatásban részesült, melyhez 3 330 000 Ft önerő társult közölte az átadó ünnepségen Solymos László alpolgármester.

A Gyík utcai épület akadálymentesítés során a kivitelező szegedi ELEK-SZ Kft. munkatársai az épület illetve a tantermek bejáratát úgy alakították ki, hogy ott a kerekes székes diákok is önállóan tudjanak közlekedni. A főbejáratnál és az udvarban kialakított rámpák mellett egy lift is beépítésre került.

Az udvarban a mozgássérültek számára autóparkoló épült, az épületben pedig 4 speciális mosdó került kialakításra.

Kiépültek a gyengén látók tájékozódását megkönnyítő vezetősávok és kihelyezésre kerültek az eligazodást segítő – Braille írással is ellátott – információs táblák. A lépcsők éleit kontrasztos, csúszásmentes, érdes felületű, rikító színű élvédők jelzik. A hallássérültek akadálymentesítését a legnagyobb alapterületű teremben telepített, fix elhelyezésű indukciós hurok, illetve egy hordozható, bármely helyiségben használható mobil indukciós hurok biztosítja. Az indukciós hurok a hallássérültek hallókészülékének jelerősítését segíti, hangerejét növeli.
forrás: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata

Az épület teljes körű akadálymentesítése mellett sor került a külső terek rehabilitációjára is. Szeged város önkormányzata tavaly szeptemberben hirdette meg a “Mi iskolánk, mi óvodánk” programot, amelyre a József Attila Általános és Szakiskola is sikeresen pályázott. Az elnyert három millió forintos támogatás mellé az iskola dolgozói, tanulói az elvégzett munkájukkal további egy millió forintot tettek hozzá.