Závogyán Judit, az uniós program keretében zajló projekt regionális szakmai vezetője kifejtette, hogy az egymástól tanulás megvalósítása a cél, valamint az, hogy a referenciaintézmények között elmosódjanak a különbségek.
A műhelymunka még augusztusban kezdődött, akkor az intézmények szervezeti fejlesztésének felméréséről hallhattak előadást a résztvevők. Závogyán Judit elárulta, hogy örömmel jöttek Vásárhelyre. Hozzátette, hogy a város által az oktató nevelő munka terén végrehajtott fejlesztések elismerése, hogy Hódmezővásárhelyen tartották a Nemzeti Tanévnyitót.
A téma ezúttal a hospitálás, vagyis az óralátogatás utáni dokumentálás volt, amelynek kapcsán vásárhelyi iskolák vezetői, pedagógusai ismertették bevált gyakorlatukat. Farkas Zsuzsanna projektmenedzser, Patócs Anikó, a Klauzál Gábor Általános Iskola igazgatója, Tóthné Kecskeméti Katalin, a Varga Tamás Általános Iskola igazgatója és Bagi Lászlóné, az Integrációs Pedagógiai Rendszer városi vezetője voltak a szakmai délután előadói.
Závogyán Judit arról is beszámolt, hogy egy könyvet szeretnének kiadni, amelyben Bács-Kiskun, Csongrád és Békés megye referenciaintézményeit mutatnák be, illetve ezeknek az óvodáknak, általános iskoláknak illetve középiskoláknak a jó gyakorlatait.

Kokovai Péter