A fórum megnyitásaként dr. Havasi Katalin pár mondatban szólt a városban a közelmúltban megvalósult előrelépésekről, így kiemelte az északi elkerülő út és a rendkívüli közgyűlésen ismertetett, a Budapesti Kommunikációs Főiskolával kötött szerződés jelentőségét. A képviselő asszony ezek után kérte a lakosságot, hogy minél többen menjenek el szavazni, majd bemutatta Cseri Tamást a Fidesz 6. választókörzetének képviselőjelöltjét.

Dr. Havasi Katalin szavai után Cseri Tamás elmondta, hogy ő is Susánban nőtt fel, ott is élt 25 éves koráig. Tanulmányait a Klauzál Gábor Általános-, a Kossuth Zsuzsanna Szakközép- és a Juhász Gyula főiskolán folytatta. Így fémforgácsoló és informatikus-könyvtáros végzettséget szerzett. Tanulmányai elvégzése után egy évig volt katona, majd az agyagipari szövetkezetnél dolgozott, a munka melletti diplomaszerzés után a könyvtárban helyezkedett el. A képviselőjelölt jelenleg is a Németh László Városi Könyvtár könyvtárosaként dolgozik. Huszonöt éves kora után elköltözött a susáni városrészből, jelenleg a Hódtóban lakik feleségével és három éves kisfiával.

A képviselőjelölt bemutatkozását követően a lakosok tették fel kérdéseiket. Lőkös Imréné a házuk előtt újonnan kiépített csapadékelvezetővel kapcsolatos probléma megoldásáról érdeklődött, ugyanis házuk előtt továbbra is megáll a víz az úttesten. A képviselőjelölt válaszában kifejtette, hogy egyelőre konkrét intézkedések meghozatalára nincs jogosultsága, viszont minden felvetésnek, kérdésnek és problémának megpróbál utánajárni.
Szántó Ferencné arra hívta fel a képviselőjelölt figyelmét, hogy a Fény utca úttestének szélső része jelentősen megsüllyedt. Cseri Tamás azt válaszolta a kérdésre, hogy ismeri a problémát, és utána is fog járni a dolognak.

Kardos Józsefné a Mátyás Utcai Olvasókör elnöke jelezte, hogy az olvasókör épülete beázik.

A választópolgárok közül többen is érdeklődtek, hogy mikor lesznek kijavítva a Kasza, a Fény és a Bárd utca úthibái. Kérdésükre dr. Havasi Katalin azt felelte, hogy a kátyúzási munkálatok szeptember hónapban zajlanak a susáni városrészben.

A lakosság részéről M. Horváth Mihály elmondta, hogy örül Cseri Tamás jelöltségének, bízik benne, hogy képviselővé választják és egy határozott fellépésű, agilis képviselőt ismerhetnek majd meg, aki képviseli ügyeiket a városvezetésben. M. Horváth Mihály kérte a képviselőjelöltet, hogy a választások után mihamarabb tartson újabb lakossági fórumot.

Kardos Józsefné felajánlotta, hogy a Mátyás Utcai Olvasókörben is megtarthatják a következő lakossági fórumokat. Szőke Pálné inkább a Klauzál Utcai Általános Iskolát javasolta a következő fórum helyszínéül.

Szántó Ferencné a Klauzál és a Bajza utcák sarkán található volt agyagipari épület rossz állapotára hívta fel a figyelmet, továbbá az épület előtti `kertrész` elhanyagolt állapotáról is tájékoztatta a jelöltet

Krajnyákné Horváth Margit arra hívta fel a jelenlévő két képviselőjelölt figyelmét, hogy ő többször is látta, hogy általános iskolás diákok, a Juhász Gyula utcán, a tanárok látóköre elől elbújva cigarettáznak, esetenként pedig ismeretlentől kapnak valamiféle dohányárut. Dr. Havasi Katalin kérte, hogy ilyen esetekben azonnal értesítsék őt vagy a rendőrséget, nehogy bűncselekmény történjen.

A megjelentek közül többen is arra panaszkodtak, hogy a diákok eldobálják a szemetet, így többször találnak lakóházaik előtt csikkeket, csomagolóanyagokat.

Vígh Béla azt javasolta, hogy több szemetest kellene elhelyezni az utcákon. Dr. Havasi Katalin válaszában arról tájékoztatta Vígh Bélát, hogy van olyan szemetes, mely éppen javításra van elszállítva, ugyanis azt összetörték.

Sipter Imre arról informálta a képviselőjelölteket, hogy a Klauzál és a Bajza utcák sarkán régen volt egy a gépjárművek súlyát korlátozó tábla, ám annak eltűnése óta az nem lett pótolva.

M. Horváth Mihály azt javasolta, hogy újra fel lehetne éleszteni az utcabizalmi szerepkört. Javaslatát a jelenlévők közül többen támogatták. A képviselőjelöltek is egyetértettek a felvetéssel.

A fórum végén a megjelentek hosszasan tárgyalták azokat a problémákat, melyeket a János téri körforgalom kapcsán észleltek. Dr. Havasi Katalin elmondta, hogy a körforgalom nem a város tulajdona, azt a Közútkezelő építette, de ha problémáik, felvetéseik vannak azzal kapcsolatban, akkor azokat írásban jelezzék a Városi Közlekedési Szaktanácsadó bizottságnak. Ezen felül Dr. Havasi Katalin ígéretet tett, hogy megválasztásuk esetén tartanak egy lakossági fórumot a János téri körforgalom közelében.

Mohai Viktor