Stabilitás, munkahelyek, biztonság, jó egészségügyi ellátás, élhető Szeged! Ezek az alappillérei annak a programnak, melyek mentén B. Nagy László, a Fidesz polgármesterjelöltje építeni szeretné a város a következő években, amennyiben a helyiek október 3-án megválasztják. Mint fogalmazott, Szeged kiürült, meg kell tölteni tartalommal. “Együtt Szegedért!` ennek a szlogennek a jegyében már a programot is közösen alkotta meg a polgárokkal az országgyűlési képviselő. 70 ezer kérdőívet küldött szét, a visszaérkezők közül 8 ezret már fel is dolgozott, s a javaslatokat beépítette abba a több hónap óta készülő vázba, melyet szegedi egyetemi emberekkel, tudósokkal, kutatókkal, orvosokkal, vállalkozókkal együtt alakított ki mondta el szerdán.

Miközben a városlakók igényeit igyekezett kielégíteni, a felhalmozott 25 milliárdos adósságállománnyal a jövő generációt veszélyeztette az utóbbi két ciklus vezetése véli B. Nagy László. A kistérségben 2002 óta 6-ról 10 ezerre emelkedett a munkanélküliek száma, Szegeden komoly közlekedési problémák alakultak ki, az egészségügyi ellátás a kórházi ágyszámcsökkentés miatt romlott. Mindeközben a városnak nincs tervszerű, összefüggő, fenntartható, átfogó fejlesztési stratégiája, s megszűntek a termelő, új értéket előállító rendszerek. A Botka László-féle MSZP-s városvezetés abban is hibázott véli a Fidesz jelöltje -, hogy beruházásai átgondolatlanok voltak, hatékonyságuk megkérdőjelezhető. A vállalkozók kitelepültek a városból, a frissen végzett diplomás fiatalok elvándorolnak, s bürokrácia túlburjánzott, a városi cégek működése pazarló, s párhuzamos tevékenységet végeznek. Mindezekre a problémákra fejtette ki -, joggal várnak megoldást a szegediek, s velük közösen alkotott programja a kormányzati támogatással lehetővé teszi ezt.

B. Nagy László első fontos célja a pénzügyi-gazdasági stabilitás megteremtése. Kezelni kell a tetemesre nőtt, 25 milliárdos adósságállományt. Ennek keretében többek között profiltisztítást és összevonásokat tervez a városi cégeknél, amivel 1 milliárd forintot tart megspórolhatónak. Négy év alatt így a második pillér 3 ezer új munkahelyet ígér a szegedieknek, ehhez komoly ígéretekkel bír hazai és külföldi vállalkozásoktól. Mint fogalmazott, a beruházások ösztönzéséhez alázatra van szükség a vezetés részéről, illetve a kormányzati intézkedésekkel és a helyi foglalkoztatáspolitikai stratégiával is segíteni kell a szegedi kis- és közepes vállalkozásokat, de kedvező feltételeket kell teremteni a betelepülni szándékozó nagybefektetők számára is. Stratégiai jelentőségűnek tartja, hogy Szeged összefogjon az egyetemmel és a kistérséggel is, ez lehet a siker záloga a Fidesz jelöltje szerint. Arra törekszik, hogy az egyetemi kutatások és találmányok Szegeden hasznosuljanak.

Személyi, vagyon- és jogbiztonságot is garantál megválasztása esetén a Fidesz polgármesterjelöltje. Törvénymódosítást kezdeményez a szabálytalankodó külföldi járművezetők büntethetőségéért, térfigyelő kamerarendszerrel és a járőrök számának emelésével segítené a rendőrség munkáját, s lakásvásárlási, illetve -felújítási támogatásokkal támogatná a fiatal szegedi családokat.

Egészségesebb és élhetőbb Szegedet teremt B. Nagy László, ha október 3-án bizalmat kap. Ennek keretében garantálja, hogy minden szegedi hozzáférjen a korszerű egészségügyi ellátáshoz, fejleszteni fogja az idős- és szociális ellátást, s hátteret teremt az iskolai és diáksportnak, valamint a tervszerű utánpótlás-nevelésnek. Programjában a labdarúgó- és atlétikai létesítmények korszerűsítése mellett az utak tehermentesítése és a zöld felületek gondozása, rendben tartása is szerepel. Mindemellett ingyenessé teszi a rakparton a parkolást, visszaadja a szegedieknek az átgondolatlan fejlesztések következtében megszüntetett pakolóhelyeket. A város teljes akadálymentesítésének megkezdése, szabad strandok kialakítása a kisebb jövedelemből élőknek, illetve a szegediek mindennapjait nem zavaró beruházások mások mellett ezek a pontok is szerepelnek B. Nagy László programjában.

Aktív, dinamikus, rugalmas, a lakossággal folyamatosan konzultáló önkormányzatot alakít ki október 3-a után, ha a szegediek bizalmából elnyeri a polgármesteri tisztséget mondta.forrás: szegedma.hu