A kiállítást megnyitó Németh Béla festőművész, főiskolai tanár elmondta: őt megfogta az alkotó ragaszkodása a hagyományokhoz és képeinek harmonikus színvilága. Külön kiemelte azt, hogy a vászon és táblaképek mellett parafa lemezre festett kép is került az anyagba, amely nem mindennapi technika.

A kiállítást szervező dr. Sásné Balda Dorottya elmondta: a résztvevőket Mezőkovácsháza köti össze, hiszen ő maga ott volt középiskolás, és a tárlatot megnyitó dr. Németh Béla akkor tanára volt. Ugyanitt végzett a kiállító alkotó, Pintér Györgyi is, és itt érettségizett a megnyitón versekkel közreműködő színművész, Sás Péter is.

Pintér Györgyi a megnyitót követően elmondta: a most látható kiállítás legújabb festményeit mutatja be, közöttük a vörös képekkel. Alkotói kísérletei során sok színnel próbálkozott, de meg kellett állapítsa: egyik színnel sem tudja olyan módon kifejezni magát, mint a vörössel. Bára képek így távolabb kerülnek a valóságtól, azonban a művészt célja nem a valóság másolása, hanem a világ láttatása az alkotó szemével, így Pintér Györgyi világához mégis ez a látásmód áll közelebb.

Arnay