A mérkőzés előtt köszöntőjében Fekete Ferenc sporttanácsnok kiemelte az egyesület vezetésének áldozatos munkáját, valamint ígéretet tett arra is, hogy a város továbbra is minden lehetséges támogatást megad a csapatnak. Beszélt a csapat régi-új névadó szponzoráról is: nagy dolog, hogy a válság idején egy ilyen komoly cég támogatását sikerült elnyernie a Kosársulinak, ez is az eddigi munka minőségét bizonyítja. Remélem helyi vállalkozók is a csapat mögé állnak, hiszen a minőségi sportnak a kosárlabda lehet az egyik pillére a jövőben Hódmezővásárhelyen hangsúlyozta a képviselő.

Az első negyedben úgy tűnt nincsenek hazai játékosok a palánk alatt, a bajaiak minden lepattanót leszedtek, így volt, hogy egy támadás alatt ötször is próbálkozhattak a pontszerzéssel. Kicsit változtak az erőviszonyok, amikor Kuklát és Mócsait is pályára küldte dr. Elek András. Kezdett helyre állni a rend, ekkor Vas fontos pontokat szerzett, és az első negyed végén 22-18 állt az eredményjelzőn a Kosársuli javára.

Továbbra is óriási tempót diktáltak a csapatok, úgy tűnt, hogy megléphetnek a vásárhelyiek, hiszen volt, hogy már 27-18-ra is vezettek, ekkor elsősorban a román idegenlégiós Babut és Kukla remekelt. A Baja csak két perc után talált a gyűrűbe, és megkezdték a felzárkózást. A félidőre teljesen elolvadt a hazaiak előnye, így a szünetben 40-40 volt az eredmény.

A pihenő után újra úgy látszott, hogy elszakad ellenfelétől a Vásárhely: 5 perc játék után már majdnem tíz ponttal is vezettek, majd Dani triplája után már kétszámjegyűre nőtt a különbség.
Az utolsó percekben újra hullámvölgybe keveredett a csapat, és ezt a jó erőkből álló vendégek kihasználták, így sikerült tíz pont alá csökkenteni hátrányukat.

Rosszul kezdte az utolsó negyedet a csapat, mindössze 13 perc játék után Vas kipontozódott. Hullámzó volt a játék: két pontra olvadt az előny, ekkor Dani triplája lendített a csapaton. Mindkét csapat sokat szabálytalankodott ekkor a mérkőzésen. Mindkét csapat kapkodva játszott, a Kosársuli vette kezébe a kezdeményezést, és jobb kondícióját kihasználva `bedarálta ellenfelét`, végül 17 ponttal győztek a hazaiak.

EnterNet Vásárhelyi KS – Bajai Bácska KSE 90-73

Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 200 néző – vezette: Varga Zoltán, Vezsenyi

Kosársuli: DANI 18/9, CZIBERE 19/3, Utasi 3/3, Vas 9/3, BABUT 14
csere: Böszörményi 2, Kukla 13, Szilágyi (-), Mócsai 8, Schéda 2, Grezsa 2

Edző: dr. Elek András
Segédedző: Kis Sándor

Dr. Elek András: “Nagyon látszott, hogy ez még csak a második edzőmeccsünk volt. Jól küzdöttünk, de védekezésben sokat hibáztunk. Sokkal több lepattanót kell szednünk, ha simábban szeretnénk győzni. Az erőnlétünkkel nincs gond, így a második félidőt simán nyertük.”