Az alapítvány immár ötödik alkalommal hirdette meg ezt a pályázatot az önkormányzatok és önkormányzati szervezetek részére. Az öt év alatt 35 önkormányzatot, s általuk 130 rászoruló családot összesen 500 millió forinttal támogatott.

Az idén négy település, köztük megyénkből Dévaványa kapott lehetőséget arra, hogy a támogatás segítségével lakáshoz juttassa a rászorulókat.

Pap Tibor, Dévaványa polgármestere a támogatásról szóló dokumentum átvétele után szerkesztőségünknek elmondta: 16 millió forintot kapnak. Az összeg segítségével a Ladányi utcában két ikerházat, összesen négy szociális bérlakást építenek fel. Az alapítványi segítség a bekerülési költségek felét fedezi, a másik 16 milliót önerőből teszik hozzá. A lakók 2012. októberében költözhetnek be az új otthonokba. A támogatást két részletben folyósítja a Holcim Hungária Otthon Alapítvány. Az első részletet 2011. októberben, a lakások tető alá kerülése után, a másodikat pedig a lakók beköltözésekor, 2012. októberében kapják meg. Forrás:beol