– Az évtizedek óta hatalmaskodó, szocialista kiskirályok hatalmának most lehet, és kell véget vetni – folytatta a képviselő, aki a mezőgazdaságban dolgozó szakemberként a makói hagymások között élve úgy látja: tenni kell a mérhetetlen társadalmi igazságtalanságok ellen, amelyet a diktatúra haszonélvezői szabadítottak az emberekre.

– Makón nyolc éve sikerült fordítanunk – idézte a képviselő a 2002-es parlamenti választások két fordulója között bekövetkezett változást, és kijelentette a Dél-alföldön a változás szelei fújnak Szegeden, Szentesen, Csongrádon és Makón is.

Mágori Józsefné úgy látja, hogy a magyar falvak és kisvárosok gyökeres változást szeretnének a helyi ügyek intézésében is. S bár sok helyi csoport szeretne változást, a képviselő arra figyelmeztetett, hogy gyökeres változás csak összefogással érhető el, és mint kijelentette, a helyi változás motorja is csak a Fidesz lehet. Október 3-án a változást kiterjeszthetjük a vidéki Magyarországra, megerősítve, hogy a vidéki helyzet nem lehet egyenlő a hátrányos helyzettel és a kilátástalansággal – jelentette ki Mágori Józsefné.

A piacgazdaság jelszava alatt a vidéktől, a mezőgazdaságtól pont a piacot vették el, miközben a magyar mezőgazdaságban több lehetőség van, mint amennyit a szocialista kormányzati politika rendelt számára. A kopogtató cédulákat gyűjtve a makói családok szomorú helyzetébe nyert bepillantást a polgármester-jelölt, aki megállapította: szinte nincs olyan család, ahol legalább az egyik családtag ne lenne munka nélkül. Az elmúlt években a vidéki Magyarországot közbiztonsági szempontból is védtelenül hagyták – értékelte Mágori Józsefné, aki szerint nemcsak a köztereken, hanem az emberek lelkében is helyre kell állítani a rendet.

Arnay

Megosztom! |