A férfi leghamarabb negyven év múlva szabadulhat, tíz évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. A gyilkos testvére, L. Károly, aki a háznál figyelt, az emberölés bűnsegédjeként 12 évet kapott. A vádlottak enyhítésért fellebbeztek, így az ítélet nem jogerős. A vádat dr. Futó Sándor, a Békés Megyei Főügyészség ügyésze képviselte, az ítélettel megegyező büntetési tétel kiszabását kérte, ugyanazon minősítések miatt.

L. Csaba és áldozata, a 18 éves békéscsabai V. Eszter négy éven keresztül élt élettársi kapcsolatban Tiszapüspökiben. A sértett azonban elhagyta, és zaklatás miatt fel is jelentette volt élettársát. A férfi ezért elhatározta, hogy megöli a sértettet, és testvérével, L. Károllyal tavaly június 18-án Békéscsabára utaztak. Több napig készültek a gyilkosságra, majd vásároltak egy kést, bemásztak az udvarra, ahol a lány tartózkodott.

A két testvér éjszaka a fészerben bújt meg, majd másnap délben L. Csaba. bement a házba, és a nála lévő késsel legalább hét alkalommal megszúrta Esztert, aki a helyszínen belehalt sérüléseibe. A tettes testvére eközben a ház előtt figyelt, hogy jelezzen társának, ha közeledik valaki. A gyilkost — akinek felfüggesztett büntetése is érvényben volt — más bűncselekmények is elítélte a bíróság. Forrás:beol