A 8-as számú szegedi egyéni választókerületben ezek alapján indulhat Balogh Mária, a Zöld Baloldal önkormányzati képviselőjelöltje. A 20-as választókerületben pedig két fővel is növekedett az indulók száma, miután a Független Városi Szövetség-Magyar Egyesület és a Lehet Más a Politika (LMP) jelöltjeit is nyilvántartásba vették. Előbbi jelölőszervezet színeiben Kis-Lukács Zsoltra, illetve az LMP-s Pintér Máté Dánielre is lehet majd voksolni október 3-án.
A Területi Választási Bizottság határozata értelmében további két LMP-s jelölt is megmérettetheti magát: a 17-es körzetben Ladányi László, az 18-asban pedig Szabó Dániel.
A Területi Választási Bizottság határozataiból kiderül, előfordult, hogy a helyi bizottság formai hibának tekintette, hogy Szeged helyett a városrész, nevezetesen Tápé szerepelt a leadott ajánlószelvényen.
A meghozott határozatok ellen a döntést követő két napon belül a Csongrád Megyei Bírósághoz címzett, a Csongrád Megyei Területi Választási Bizottságnál előterjesztett bírósági felülvizsgálat iránti kérelemmel lehet élni.Forrás:szegedma