A Hóvirág Tanoda 2010 januárjától működik Hódmezővásárhelyen, melynek a hátrányos helyzetű diákok felzárkóztatása a célja. A tanodába a HISZK Eötvös József Székhelyintézmény, a Corvin Mátyás Tagintézmény, a Gregus Máté Tagintézmény és a Kalmár Zsigmond Tagintézmény diákjai járnak mondta el a vezető, aki hozzátette, hogy a szeptember 3-án kezdődő gólyatáborban is a felsorolt iskolákból voltak jelen diákok, sőt volt egy fiatal a Németh László Gimnázium és Általános Iskolából is, így összesen 20-an vettek részt.
A tábor lényege a közösség építés volt, hogy a tanoda új tagjai megismerkedjenek, összekovácsolódjanak az `régi` diákokkal.
Pénteken kerékpárral indultak el Vásárhelyről és meg sem álltak a mártélyi Bodnár Bertalan Természet és Környezetvédelmi Oktatóközpont Regionális Nevelő Központig, ahol kellemesen töltötték a három napot.
Nagyon sokféle programban vettek részt a gyerekek számolt be Fehérné Zsoldos Erzsébet, aki hozzátette, hogy a batikolás és a kézműves foglalkozások mellett körbejárták, megismerkedtek Mártéllyal, de még az élő Tiszáig is elsétáltak. A programok közül a sport sem maradhatott ki, hiszen minden reggel tornával kezdték a napot. Nagyon nagy élményt nyújtott számukra a kalandpark, de a kenuzni nem tudtak a víz felszínén felgyülemlett rucaöröm miatt, de így is jól telt a hétvége. A zárónapon csoportokra osztották a fiatalokat és a saját elképzeléseik szerint kellett egy falut megtervezni, amit természetesen értékeltek a tanárok. Sőt, a három nap alatt versenyeztek is, minden feladatot pontoztak a szervezők, de egy-egy plusz munkával plusz pontokat is szerezhettek a fiatalok, akik a végén jutalomban részesültek tette hozzá a vezető, aki végezetül elmondta, hogy ezzel még nincs vége, hiszen folytatást is terveznek majd.

Verseny végeredménye:

I. Presztóczki Evelyn
II: Mónus Melinda
III. Jóni Emil
IV. Kocsis Nikolett
V. Mónus Fanni

A többi 15 gyermeket is jutalmaztuk, ők a következők:
Fejes Sándor, Miklós Kata, Szunyi Judit, Koczka Ferenc, Hegyi Krisztina, Kis Judit, Szőke Attila, Sándor Kitti, Redeczki János, Megyesi Zsolt, Gönczi Tamás, Szőke Richárd, Fejős Gergő