Hónapokkal előbb teljesen korszerűsítették a nagykőrösi Toldi Miklós középiskola fűtési és melegvíz ellátó rendszerét. A minap ismét megjelentek az intézményben a kazánosok, elzárták a gázt és a vizet és leszerelték a pár hónapja beszerelt melegvíz-ellátáshoz szükséges kazánt, azért mert hónapok óta nem kapták meg az árát.

A házi energetikai rendszer felújítását az iskola fenntartója a Pest Megyei Önkormányzat rendelte meg egy cégtől. Ez a cég egy másikat bízott meg, az pedig megint egy másik céget, amely végül átadta a megrendelést egy budapesti kazánszerelő vállalkozásnak, az Uniszer-Team-nak. Az üzembe állított kazánt azonban senki nem vette át az Uniszer-Team-tól, és ki sem fizették neki az árát, de közben használta az iskola.

Bagics Lajos, az Uniszer-Team tulajdonosa a sajtónak elmondta: banki hitelt vettek fel azért, hogy a rendben teljesíteni tudják a korszerű fűtési technika leszállítását és üzembe állítását. A 26 millió forint helyett azonban eddig csak 7 milliót kaptak kézhez. Többször egyeztettek a felek a teljesítéséről, végül a kazánosok megelégelték, hogy a fennmaradó pénz csak nem akar megérkezni hozzájuk.

A Pest Megyei Önkormányzat közleményben tudatta: mint fenntartó és finanszírozó nem az alvállalkozóval állnak szerződésben. Amikor a fővállalkozó benyújtott egy-egy számlát, azt a megye rögtön ki is fizette. A fővállalkozó pedig azt nyilatkozta, hogy nem tudta, hogy egy alvállalkozó nem továbbította a pénzt, és ezért feljelentést tesz ellene. A pénzére váró vállalkozó pedig úgy hagyta hátra a tartályokat, hogy azokban csak két napra elegendő víz maradt. A megyei önkormányzat azt ígérte, biztosítják az iskola melegvíz-ellátását.

Kissné Rózsa Ibolya a tanintézmény igazgatója megerősítette: a kollégiumot ellátó kazán kiiktatása nem okozott komolyabb problémát a melegvíz szolgáltatásban. A működő energetikai rendszerrel átmenetileg biztosítani tudják a diákszálló mintegy kétszáz lakója illetve a konyha ellátását.Forrás:baon