Magyar József, a piacot üzemeltető Városellátó Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy árusok kérték a biciklisek kitiltását. A kerékpáros behajtást megakadályozó kapukhoz viszont éppen azért állítottak embereket, hogy beengedjék biciklivel azokat, akiknél ez indokolt.
Zana Ferenc jelezte, hogy az amúgy tiszta piacon alkalmi árusok sok szemetet hagynak maguk után, valamint érdeklődött, hogy lehetne-e az asztalok szélességét növelni. Magyar József közölte, hogy az árusoknak maguk után össze kellene takarítaniuk, és akik ezt elmulasztják, előbb-utóbb meg lesznek bírságolva. Az asztalok szélesítését illetően kifejtette, hogy amennyiben rendelkezésre áll majd a forrás a piac felújítására, ennek lehetőségét is megvizsgálják.
Bordás Imréné szerint szép tiszta a piac, csak az a probléma, hogy a sátras résznél eső után megáll a víz. A Városellátó vezetője elmondta, hogy csatornázni kellene, ami nagyon sokba kerül. A víz egyébként azért áll meg, mert téglára lett aszfaltozva, és a burkolat hol megsüllyed, hol felpúposodik.
Elek András autóból árul tejet, és általában 7-től 9 óráig eladja a portékáját. Kérdezte, hogy lenne-e mód arra, hogy 11 óra előtt elhagyja a piacot. A piacozók kérésére zárják ki az autós forgalmat 7 és 11 óra között hívta fel a figyelmet Magyar József, hozzátéve: megoldható, hogy a tejárust 9-kor kiengedjék.
Csányi István kérte, hogy a kátyúkat javítsák ki, és megjegyezte, nem kellene hagyni, hogy a románok az asztalok elé pakolják árujukat. Az ügyvezető igazgató arról tájékoztatta a megjelenteket, hogy az őszi karbantartás keretében a hátsó szervizutat és a háromszög alakú parkolót zúzalékkővel feltöltötték, így azok a téli időszakban is be tudják tölteni szerepüket.
Dr. Lázár János polgármester a fórumon felvetette, meg kellene fontolni, hogy a makói piachoz hasonlóan csak az érvényes őstermelői illetve vállalkozói igazolvánnyal rendelkező árusokat engedjék be a vásártérre. A városvezető szerint jelenleg anyagi hátrányban vannak azok, akik betartják a szabályokat, ezért a közgyűlésnek is foglalkoznia kell majd ezzel a témával.

Kokovai Péter