A Dimivárat építők Szentesről érkeztek a partra, nem először, sűrűn átjárnak Mindszentre pancsolni. A váruk klasszikus `csöpögtetős` módszerrel épült hatalmas kiterjedéssel. Mint mondták, a felnőttek csak kőműveskedtek a csapatban, az ifjú tervezők, Horeftosz Dimitra és Horeftosz Nikólaosz irányításával.
A Kagylóvárhoz Mihály Keve először összegyűjtötte az alapanyagot, majd anyukája segítségével alkotta meg építményét. Kicsi, de erős falú várat építette nagy lelkesedéssel. A Pegazus vár apró építők kezemunkája volt: Mezei Csenge, Cseszkó Anna és öccse Dani kifligyárral is felszerelte a várudvart, ahol kenyér és perec sült.
Szabó Krisztián nem tervezte, hogy benevez, csak az élmény kedvéért építette várát, de az utolsó pillanatban őt is meghívták a versenyzők sorába, ahová Krisztorony nevű építményével nevezett, ezt mellé óriási betűkkel a homokba is beleírta.
A Pötyöri vár egy vásárhelyi család összefogásából hidakkal, vízelvezetővel emelkedett a Tisza mellett. Mint mondták először nem volt egyezés a csapat lánytagjai is egyetlen fiútagja közt. Ezért két irányból indult a munka, de végül összeért az építkezés és egybedolgozták ügyesen.
A várakat először a nézelődő szemével csodáltam meg, majd zsűritagként is, Mezeiné Bodnár Henriette művelődésszervező, illetve Sánta Szabolcs és Vincze Nikoletta, a versenyt támogató büfé kiszolgálóinak oldalán. Nem volt könnyű (sosem a könnyű része a zsűrié), de végül a következő eredmény született: 1. Pötyöri vár, 2. Dimivár, 3. Krisztorony, 4. Pegazus-vár, 5. Kagylóvár.
Amíg a várak készültek, Kovács Ildikóval, a Keller Lajos Városi Könyvtár és Kulturális Központ intézményvezetőjével az idei nyár programjairól beszélgettünk. Mozgalmas volt a nyár. Az első felében inkább az intézményben zajlottak a programok, de a végére már a part is használhatóvá vált. Az Olvasóliget hétről hétre visszatért, emellett még 5 tábor és a 3 önkéntes akció számít az idei nyár mérlegén a legjelentősebb programok.

Megosztom!
|