Botka László, a múlt heti piacbejáráson, büszkén elmondta, hogy teljesítették a pályázati feltételeket, és a gyakorlatnak megfelelőlen jártak el. A követelmények teljesítése után, az Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnek 150 napon belül alá kellett volna írni a szerződést, ám ez a mai napig nem történt meg. A polgármester egyébként kizártnak tartja, hogy a fejlesztési ügynökség elállna a támogatási szerződés aláírásától, szerinte ez példátlan lenne Magyarországon, ha erre sor kerülne. `Ha ez mégis megtörténne, akkor Szeged városa pert indítana az ügynökség ellen, és meg is nyerné` hangsúlyozta.

Már az országos hallgatottságú médium, a Kossuth Rádió is utána járt az ügynek. A riportban Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Elnöke elmondta, hogy Szegednek nem lehetett volna pályázni addig, amíg folyamatban vannak perek a beruházással kapcsolatban. A Mars téri kereskedők indítottak bírósági eljárásokat még 2006-ban. `Kifejezett szabálytalanságok történtek a pályázat beadásával kapcsolatban, több fórumon is téves döntések születtek. Azt szeretnénk elérni mondta Petykó , hogy Szeged városa épüljön, bővüljön, ugyanakkor mindenhol a törvényeknek megfelelően járjanak el mind a pályázatot beadók, kivitelezők, mind pedig a vásározók érdekei figyelembe vételével` zárta gondolatait az elnök.
Nagy Sándor alpolgármester már reálisabb a riportban. Az országos rádió internetes portálának nyilatkozva megjegyezte, hogy valóban vannak perek a mars téri kereskedők és az Önkormányzat között, bár szerinte ezek a perek nem érintik a beruházás helyszínét. forrás és teljes cikk: szegedma.hu