– A dél-alföldi régió legjobb szállodája született most meg, és bízom benne, hogy lesz érdeklődés, ezt a város is kiemelten fogja támogatni a jövőben.

– Milyen rendezvényeket tervez ide hozni Hódmezővásárhelyre, hogy a szálloda kihasznált legyen?

– Ez egy városi és üzleti típusú szálloda. Sokfajta konferencia megrendezésére alkalmas a Fekete Sas grandiózus létesítmény-összessége az új, 90 szobás szállodával együtt. Így megvan a lehetőség arra, hogy üzleti, gazdasági, vagy tudományos konferenciákat rendezzenek. Már az első konferenciára le is foglalták a szállodát, sőt, már 2012-es foglalás is érkezett. Én optimista vagyok, de ehhez kell egy gazdasági fellendülés is.

– A rendszerváltás óta most alakult meg a Parlamentben a legnagyobb frakció, amelynek vezetője, miközben ön regnáló polgármester is. Az önkormányzati választáson mit lehet mondani a város lakóinak: az ilyen sok közfeladat ellátása mellett hogyan lehet Vásárhelyre odafigyelni úgy, mint eddig?

– Én azt szoktam mondani a vásárhelyieknek, hogy nekik kell mérlegelni, nekik kell eldönteni, hogy mi a jó a számukra. Ha valaki egy kormánypárti frakció vezetője és polgármester is, az egy lehetőség a közösség számára. Főleg egy olyan közösség számára, amely az elmúlt nyolc évben a kormányban nem tudott szövetségest találni. Mi abban reménykedünk, hogy most lesz egy olyan kormány, amely a vidéki, közepes méretű településeket szövetségesnek tekinti. A vásárhelyiek majd eldöntik, hogy – nyilván nekem az erőim egy részét Budapestre kell koncentrálni -, megtisztelnek-e a bizalmukkal és vállalják-e ezt a közös munkát. Én történelmi lehetőséget látok abban, hogy a következő négy évben robbanásszerű változáson eshet át Hódmezővásárhely, 20-30 évre megváltozhatnak a város pozíciói, jó irányban.

– A most soron következő választáson előfordulhat, hogy az a párt nyeri, amely az országgyűlési választást is. Mit kell tenniük a vidéken induló polgármestereknek, hogy meg tudják őrizni a kormány támogatottságát?

– A legfontosabb az emberek bizalmának az elnyerése, minden ezen múlik. Nem egy választást kell megnyerni, hanem egy közösségben arról kell meggyőzni az embereket, hogy az összefogással lehet egy új várost, egy új falut fölépíteni. A kormány és a kormánypárti frakció minden olyan közösséget támogatni fog, amely akar javítani a saját sorsán, amely úgy dönt, hogy igenis megváltoztatja az életét, kezdeményezésekkel él, hogy egy jobb település, egy jobb város, egy jobb falu, egy jobb közösség legyen. Ehhez mindenhol meg kell adni a kormányzati támogatást.

(Forrás: juj.hu)