A 20 méter mags torony világcsúcs, az érte járó pénzt a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány kapta.

A záróműsoron a rendezvény kedvezményezettjei, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány képviselői is részt vettek. A szervező, az érdekes kezdeményezéssel több mint egy millió forintot tudott átnyújtani az alapítvány vezetőjének, Pintér Sándornak.
Soha ilyen mértékű figyelmet nem kapott még a szervezet és az adomány nagyon jó pillanatban érkezett. A hónap végéig ugyanis erre a pénzre a működésben nagy szükség van – közölte a meghatódott vezető.
Habuczki Tamás ötletgazda hangsúlyozta: a rendezvénnyel az volt a céljuk, hogy szórakozva vegyék rá a négynapos Szegedi Grillfesztivál látogatóit a jótékonyságra, s az eredmény bizonyítja, hogy ez sikerült. Elmondta, volt olyan család, amelytől az a kislány hozta az általa rajzokkal feldíszített műanyag korsót, akinek az életét öt évvel ezelőtt a szolgálat mentette meg azzal a mentőautóval, melyet ma is használnak.
Az akcióhoz nem volt nehéz csatlakozni, csupán a fesztiválon elfogyasztott ital félliteres műanyag korsóját kellett a toronyhoz vinni. A rakparton, a rondellánál levő szerkezet felállítását egy építőipari cég vállalta el és tervezte meg statikus mérnökök segítségével. A hét emelet magas alumínium vázhoz speciálisan rögzítették a korsókat. A munkálatokban a szegedi tűzoltóság is segített. Minden korsó virtuális forintot jelentett, mely a szerdán indult és szombaton zárult kezdeményezést követően valóságos pénzzé vált a támogatók jóvoltából.