A Klauzál utca és a Bárd utca kereszteződésében található kis téren ott jártunkkor 25-30 ember szórakozott. Bográcsokban különféle pörköltek, illetve hal rotyogott. Zenegépből szólt a muzsika, és a susániak önfeledten beszélgettek a kihelyezett padokon ülve. Dél körül rövid kenyérszentelési ünnepséget tartottak Nagy Zoltán református lelkész közreműködésével.
Bánfi Sándor szervezőtől megtudtuk, hogy a rendezvénnyel a susániak összetartását szeretnék növelni, illetve a családokon belül a generációkat összehozni. A zenét is úgy állították össze, hogy minden korosztály megtalálja a neki tetszőt.
A másik szervező, Sós Bálintné elmondta, hogy a családi nap több hetes szervezőmunka eredménye, de nem volt nehéz dolguk, mivel mind a Polgármesteri Hivataltól, mind vállalkozóktól, mind magánszemélyektől megkaptak minden segítséget.
Felmerül a kérdés, hogy miért augusztus 20-án rendezték meg a programot, amikor rendezvények tömkelege közül választhatnak a vásárhelyiek. Bánfi Sándor kifejtette, hogy nem akarnak a városi programokkal konkurálni, de Susánban sok az idős, mozgásában korlátozott ember. Rájuk és a kispénzű emberekre gondolva rendezték meg a városrészben a családi napot, ingyen étellel és ingyenes pacitaxival.
A délutáni kínálatban többek között tombola és közös vacsora szerepel, a nap végén pedig utcabállal koronázzák meg a rendezvényt.
Kokovai Péter