Nyáron a szabadságolások miatt mindig kevesebb a véradó, miközben életet menteni ugyanúgy kell, mint az év bármely szakában, tehát vérkészletre is szükség van, ezért szerveznek ilyenkor rendszeresen kihelyezett véradásokat mondta el Szekeres Veronika, a vérellátó szolgálat régióigazgatója. Egy véradó segítségnyújtásával három ember életét tudja megmenteni.
A Retro-véradáson a Megyeházán augusztus 18-án 14.00-18.00 óráig várják azokat, akik vért szeretnének adni. Az eseményre ellátogat Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke, aki Zsombóról, a belvízkárosultaknak a Magyar Vöröskereszt által összegyűjtött adományok átadásáról érkezik a Megyeházára. A véradáson részt vesznek Szeged kedvenc sportolói is, például a kézilabda-, a kajak-kenu- és a röplabda válogatott több tagja.
A Retro-véradást most először szervezik meg, hagyományteremtő szándékkal. A véradók ahogyan régen is szalámit és sört kapnak a segítségnyújtásért cserébe. Emellett a szervezők egy mini tárlattal is készülnek, amelyen régi, véradáshoz használt eszközöket, plakátokat mutatnak be, illetve filmet is vetítenek.Forrás:szegedma