Hozzávalók:

1/2 kg csirkemell
10 dkg vaj
2 kk méz
3 kk dijoni mustár
bors

4 zsálya levél
őrölt chili

a körethez:
8 db gomba
olívaolaj
balzsamecet
1/4 kg zöld hüvelyű zöldbab
1 dl száraz fehérbor

Elkészítése:

A csirkemellet kockára vágjuk és egy serpenyőben 5 dkg felhevített vajon megpirítjuk. Miközben párolódik a hús, tegyük bele a zsálya leveleket, sózzuk, borsozzuk. Majd, amikor megpirult a csirke, akkor meglocsoljuk a mézzel, és hozzáadjuk a mustárt, a chilit, és elkeverjük.

A megtisztított babot a felhevített vajon, lefedve, megpároljuk. 10 perc párolás után a babot sózzuk, borsozzuk és felöntjük a borral. A fedőt vegyük le a serpenyőről, és addig süssük tovább, amíg a bor el nem fő.

A megtisztított gombát egy tepsibe helyezzük a lemezes felével felfelé. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és balzsamecettel. 15-20 perc alatt grill sütésmódon, 180 fokon megsütjük.