Még akkor is érdemes előre tájékozódni, ha úgy gondoljuk, hogy az úti célunk fejlett ország és utazásunk semmilyen kockázatot nem rejthet magában. A Külügyminisztérium honlapján, kontinensenként csoportosítva olvashatók az egyes országokra és térségekre vonatkozó utazási tanácsok. Az aktuális virológiai helyzetről az OEK Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpontjában, illetve az ÁNTSZ-nél javasolt érdeklődni.

Az indonéz kormány elrendelte az összes Balin élő kutya beoltását, hogy megfékezze a szigeten tomboló veszettségi járványt, amelynek következtében hetvenhatan haltak meg az utóbbi két évben. A hatóságok közlése szerint csak az idén, az első hét hónapban 34 ezer embert haraptak meg kutyák a nyugati turisták körében népszerű szigeten. Ősz végén megkezdik a tömeges beoltását, de addig fokozott figyelmet kérnek a turistáktól.

Még mindig több százezer állat kóborol, amely nem kapta meg a vakcinát. Mintegy 200 csapatot szerveztünk és összesen 700 faluban dolgozunk egy időben – mondta Putu Sumantra, a bali állattenyésztési hivatal vezetője.forrás és teljes cikk: origo.hu