Kutas István, az E.ON Hungária Zrt. médiakapcsolati- és PR-vezetője elmondta: péntek estéről szombatra virradóra több ezer háztartásban “szűnt meg a villany” a vihar miatt, de sok helyütt csupán rövid ideig – néhány percig, maximum 20-25 percig – tartott az áramszünet, mert dolgozóik azonnal javították a hibákat, a katasztrófavédelem munkatársai pedig folyamatosan távolították el a villanyvezetékekre dőlt fákat.

Az E.ON-nak több mint száz munkatársa dolgozik vasárnap is a károk elhárításán Veszprém megyében – tette hozzá Kutas István. Közlése szerint kritikus a helyzet a Fejér megyei Balinkán is, de vasárnap délutánra ott is lesz áram.

Antal Tibor, a Veszprém megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-nek elmondta, hogy a megyében Veszprémben, illetve Marcalgergelyi és Csögle községben vannak áramellátási gondok. Utóbbi faluban transzformátort kell cserélni – tette hozzá. A katasztrófavédelem munkatársai dolgoznak a helyszíneken, eltakarítják az utakra, villanyvezetékekre és házakra dőlt fákat.

A viharok okozta rendkívüli események miatt Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője a Magyar Energia Hivatallal közösen egyeztetést hívott össze jövő hétre az áramszolgáltatókkal – tájékoztatta az OKF vasárnap az MTI-t. forrás: stop.hu