Szombaton lesz betyáros főzőverseny, régi mesterségek és helyi termékek bemutatója, emellett természetesen változatos színpadi produkciók is várják a nézőket. Délután 4-kor adják át a megújult Művelődési Házat, majd az ünnepélyes megnyitón az idei új gabonából készült kenyeret is megáldják. Ezt követően 5 órakor a 60 éveseket és a jubiláns házasokat köszöntik. Azt este további részében, pedig a szórakozásé lesz a főszerep, hiszen Domborvári István humorista, majd a Groovehouse Együttes koncertje és számos más program várja az érdeklődőket Ásotthalomra.

DOMASZÉK
Domaszéken egy-egy napos programot szervez a helyi plébánia az általános iskolásoknak augusztus végén, még iskolakezdés előtt. A jelentkezőket korosztályonként csoportokba rendezik, így augusztus 24-én az alsó tagozatosok, augusztus 25-én az 5-6. osztályosok, míg augusztus 26-án a 7-8. osztályosoknak kínálnak kikapcsolódást. Augusztus 26-án közös tábortűzzel búcsúzik a rendezvény. Az ingyenes programokra nem csupán a hittanos diákokat várják.

Fogathajtó verseny, domaszéki borok fesztiválja és nyársirató szabadtéri disco várja az érdeklődőket szeptember 4-én és 5-én az Árpád térre. A domaszéki disco szombaton este 8 órakor Gáspár Laci koncertjével kezdődik, majd 21 órától a Rádió 88 csapata felel a hangulatért. Vasárnap a Csongrád Megyei Lovas Szövetség Megyei Bajnoksága lesz, melyet 8 órakor Kispéter Géza polgármester nyit meg, majd elrajtol a kétfordulós futam. A fogathajtó verseny után a domaszéki borok kerülnek a zsűri asztalára. Bemutatkoznak a különleges borfajták, végül az ünnepélyes eredményhirdetéssel köszönnek el a nyártól.

DOROZSMA
Kiskundorozsmán augusztus 19-én családokat és baráti társaságokat várnak a Petőfi Sándor Művelődési Ház udvarára, ahol 19 órától szabadtéri műsorokkal kedveskednek az érdeklődőknek. Fellépnek a Talent Énekstúdió énekesei, majd moderntánc bemutatót láthatnak a színpadon. Este 9 órától pedig Brazil party veszi kezdetét, melynek részeként lesz Capoiera bemutató, latin- és szambatáncos hölgyek szórakoztatják a közönséget, emellett fellép az este folyamán a Tűzvarázslók formáció. Este 10 órától a Holiday Zenekar koncertezik, végül 11-től hajnalig tartó diszkó veszi kezdetét.

ÖTTÖMÖS
A Kiss Ferenc Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Napközi otthonos Óvoda Általános Iskola öttömösi Magyar László Tagintézményébe a könyvek már megérkeztek, amelyet szokás szerint a tanévnyitó után osztanak ki. Az ünnepséget augusztus 31-én, reggel 8-tól tartják. A 76 öttömösi iskolás-köztük 10 elsős, szeptember 1-jén 8-kor kezdi meg a tanévet.

PUSZTAMÉRGES
Pusztamérgesen is megünneplik augusztus 20-án az idei búzából elkészült új kenyeret. Pénteken 9 órakor a helyi Római Katolikus templomban az ünnepi szent misén Kovács Tibor plébános megáldja és felszenteli az újkenyeret. Ezt követően a parkban az emlékfánál ünnepi beszédet mond dr. Papp Sándor polgármester, majd műsort adnak a helyi általános iskola tanulói és az Őszikék Nyugdíjas Klub tagjai. Az ünnepség zárásaként felszegik és megkóstolják az újkenyeret.

RÖSZKE
Domaszék-Röszke ÁMK Orbán Dénes Általános Iskolájában a 2010/2011-es tanév tankönyveit az iskola piactéri épületében osztják majd ki. Elsőtől negyedik osztályig, a tankönyvek augusztus 24-én, kedden 8-12 óra között, illetve augusztus 30-án, hétfőn délután 1 és 5 között vehetők át. A felsősök, azaz az ötödik osztálytól a nyolcadikig augusztus 24-én délután 1 és 5 között, valamint augusztus 30-án reggel 8 és 12 óra között vehetik át az új könyveket. A könyvosztásra mindenki vigye magával a kedvezményes tankönyv igényélésre jogosító dokumentumokat. Ugyanezeken a napokon lehet befizetni az ebédet is, az első emeleti titkárságon. A tanévnyitó ünnepély augusztus 31-én kedden, 17 órakor lesz a Sportcsarnokban.

A Röszkei Sporthorgász és Természetvédő Egyesület ingyenes horgászversenyt rendez augusztus 28-án szombaton, az 1995 után született, általános iskoláskorú gyermekek részére. A verseny helyszíne a Gyálaréti Holt-Tisza `Lisztes` szakasza. A gyülekező reggel 7-kor a Premier kocsmánál lesz, majd a sorsolás és a horgászhelyek kiosztása után 8-kor veszi kezdetét a verseny. A kifogott halat lemérik, majd kihirdetik az eredményeket. Jelentkezni legkésőbb augusztus 26-ig lehet. A nevezés feltételeiről bővebb információt a 06-70-5669027 telefonon Schreiter Zoltán főrendezőnél kaphatnak

RUZSA
Ruzsán, a Sportpályán augusztus 19-én 18 órától rendezik meg a III. Megyejáró Fesztivált, ahol összesen 5 ország, több mint 150 táncosa mutatkozik be. Fellépnek portugál, cseh, lengyel és lett táncosok, valamint helyi és térségi néptánccsoportok is. A rendezvényt fergeteges táncház zárja.

Ruzsán a Szent István szobornál rendezik meg az augusztus 20-i ünnepséget, mely délelőtt 10-kor veszi kezdetét. Ünnepi zászlóbehozatal nyitja meg az eseményt, ahol Sánta Gizella polgármester mond ünnepi köszöntőt. Ezt követően nemzetünk kiemelkedő irodalmi alkotásaiból hallhatnak zenés összeállítást, végül elhelyezik az államalapítónk szobrán a díszkoszorút. Államalapításunk és az újkenyér ünnepe 11 órától a helyi templomban folytatódik, ahol az ünnepi szentmisét Monsignore Kovács Tibor pápai káplán, ruzsai plébános celebrálja.

SÁNDORFALVA
A sándorfalvi Pallavicini Sándor Általános Iskolában augusztus 25-én kapják meg tankönyveiket a kedvezményre jogosult diákok, ezt követően augusztus 26-án az alsó, míg augusztus 27-én a felső tagozatosok vehetik át az új könyveket, mindhárom nap reggel 8 és este 6 óra között. Az Általános Iskolás Gyermekekért Közalapítvány ugyanezeken a napokon iskolarendezésre, takarításra várja a szülőket 9-től 15 óráig. Az közel 500 millió forintból kibővült és megújult iskola ünnepélyes átadója, valamint a 2010/2011-es tanévet megnyitó ünnepség augusztus 31-én 17 órakor lesz.

Augusztus 28-án, szombaton első alkalommal, de hagyományteremtő jelleggel rendezik meg, a horgászversennyel egybekötött Családi Napot a `Kővágó Nádastói tavakon`. A résztvevők gyülekezője reggel 8-kor, a halőrháznál lesz, majd 9-kor veszi kezdetét a verseny. A horgászok délután 4-ig pecázhatnak, 5-kor kezdődik összegzés majd az eredményhirdetés. A versenyre bárki jelentkezhet, horgászati engedély nem szükséges.

ÜLLÉS
Üllésen a Déryné Kulturális Központban augusztus 25-én, szerdán 17 órai kezdettel ünnepi műsor keretében Kenyérünnepet tartanak az államalapítás és új kenyér tiszteletére.

Az üllési általános iskolában, pedig a tanévnyitó ünnepséget augusztus 31-én, kedden 17 órakor rendezik meg.

ZÁKÁNYSZÉK
Zákányszékről 8 fős egyházközségi képviselői delegáció látogat a község testvértelepülésére, Borszékre augusztus 20-tól 22-ig. A romániai település katolikus templomának, fennállásának 100 éves évfordulójára rendezett ünnepségen vesznek részt a zákányszékiek.
Forrás: Móranet TV