A tragédia pillanatában rajta, Jimmyn és feleségén kívül senki más nem volt a szobában, ahol a baleset történt. Jimmy özvegye, Zámbó Edit már ügyvédhez fordult, és jogi elégtételt készül venni az őt címlapokon legyilkosozókon.

A BRFK keddig dönt arról, hogy elrendeli-e a nyomozást Hulé Éva bejelentése alapján Zámbó Jimmy kilenc évvel ez előtti halálos kimenetelű fegyverbalesete ügyében. Hulé a bulvársajtóban azt állította: 2001 januárjában hamisan tanúskodott, amikor azt vallotta, hogy Jimmy kezében volt a fegyver és az véletlenül sült el. Nem baleset történt állítja ma, s a rendőrségről távozóban a Blikk Tv riporterének kérdésére hozzátette, megnevezte, hogy kinek a kezében sült el a fegyver.

Zámbó Imre (Jimmy) 2001. január 2-án hajnalban állítólag előbb egy hangoskodó kakasra lőtt, majd a lakásban különböző tárgyakat vett célba, de azokra már nem lőtt. Egyszer feleségére, Editre is ráfogta a fegyvert, aki próbálta rábeszélni a férfit, hogy tegye el a pisztolyt, mielőtt valakiben kárt tenne. Jimmy közölte, hogy a fegyver nincs töltve. Ezt bizonyítandó, a halántékához emelte a pisztoly csövét és meghúzta a ravaszt.Tévedett. A csőben volt még egy lőszert.

Jimmy halála után számtalan találgatást lehetett hallani a sztár halálával kapcsolatban. Voltak, akik tudni vélték, hogy az egyik rokon akinek ottlétét a rendőrség elől eltitkolták sütötte el a fegyvert. Hónapokkal Jimmy halála után még az ORFK szervezett bűnözés elleni szolgálata is átnézte az iratokat, de ők sem találtak semmit, ami bűncselekményre utalt volna.

Még a tragédia éjjelén a rendőrség megvizsgálta a házban tartózkodók kezét, és nyomokat rögzített. Egyedül Jimmy kezén találtak lőpornyomot.

Fél éve aztán újra felbukkant Hulé Éva, a rajongó, aki annak idején még februárban is szerzett cseresznyét Jimmynek, aki ezért nagyon hálás volt neki, s akire tekintettel a család tudomásul vette, hogy `az a nő állandóan köztük van`, mint egy családtag, pedig Edit asszony például közönséges betolakodónak tartotta. Hulé azt állította, könyvet ír, amelyben kitálal, megírja az igazságot Jimmy haláláról.

Majd olyan hírek jelentek meg, hogy a `mű` elkészült, ám azt csak a szerző (Hulé Éva) halála után lehet majd kiadni, a könyv ugyanis a súlyosan beteg Hulé életbiztosítása.

Magyar György ügyvéd a Népszabadságnak megerősítette, hogy Hulé kérésére (akivel Zámbó Jimmy testvérein keresztül került kapcsolatba) áttanulmányozta az `anyagot`. Jogászi szakvéleménye szerint az anyagban leírtak `jogilag aggályosak`, életszerűtlenek és ellentétesek mind Hulé Éva korábbi (2001-es) rendőrségi vallomásával, mind az akkori nyomozás megállapításaival.

Aki nyomon követte az eseményeket a bulvársajtóban, láthatta, hogy nemrég látványosan kibékültek Hulé és a Zámbó-testvérek. Az nem egyértelmű, hogy mikor és miért vesztek össze, tény, hogy a Zámbó-család megígérte, hogy segíteni fog Hulénak. Segítséget, gondoskodást, jótékonysági koncertet, a gáz- és villanyszámla rendezését ígérte Zámbó Árpi és Tihamér a súlyos beteg asszonynak, amiből azonban semmi nem lett. Ez után jött a hír: Hulé feljelentést tesz a rendőrségen.

A Népszabadság Zámbó Jimmy ismeretségi körében nem egy olyan személyt talált, akitől Jimmy halála óta Hulé Éva pénzt kért, orvosra, megélhetésre, vagy csak úgy. Ezek a nevük elhallgatását kérő ismerősök úgy tartják, a mostani feljelentéssel sincs más célja Hulénak, mint magára vonni a figyelmet. Most már tényleg nagyon beteg, komoly gondjai vannak, nincs más választása, mint, hogy eladja azt, amit a bulvármédia hallani akar: az `igazságot` Jimmy halálával kapcsolatban.

Zámbó Editnek azonban már elege van abból, hogy a címlapokon legyilkosozzák. Ügyvédhez fordult, vizsgáltatja a jogi lehetőségeit. – Tiszta a lelkiismeretem mondta -, sajnálom, hogy akkor nem tudtam megakadályozni a tragédiát.

Hulé szerint akkor sült el a fegyver, amikor Jimmy és Edit asszony huzakodtak, az asszony ugyanis ki akarta venni férje kezéből a pisztolyt. Korábbi, 2001-es vallomása szerint azonban ő nem látta mi történt, nem volt a helyiségben, amikor eldördült a lövés.

Forrás:NOL