A következő héten már elindul az ajánlószelvények gyűjtése, így dr. Piri József úgy tartotta tisztességesnek, ha időben bejelenti szándékát. A polgármester szerkesztőségünknek elmondta, hogy 65 éves és 20 éve vesz részt a közéletben. 1990-től a megyei közgyűlésben képviselte Algyőt, majd `97-től polgármesterként dolgozott munkatársaival azért, hogy a település elérje azt, ahol ma tart. Dr. Piri József hozzátette, hogy ez a munka rendkívül emberigénylő, egészséget felszámoló tevékenység. Ezt a feladatot csak komoly intenzitással lehet, szabad végezni.

1997 óta mintegy 30 napot töltött szabadságon, két alkalommal volt egyszerre hét napig. Szüksége van regenerálódásra a szervezetnek ahhoz, hogy az ember a feladatait a családja, unokái javára folytatni tudja. A polgármester hangsúlyozta, nem vállalható 4 évre már ez az intenzitású munka.

Viszont a megyei közgyűlésen végzett munkája, úgy gondolja, hogy komoly, szakmai szempontból is hasznosnak bizonyult, így mivel ez nem jelent napi igénybevételt, szívesen végezné. A polgármester szerint érezhető, sőt tudható, hogy a megyei hatáskörök jelentős mértékben átalakulnak, és ez eredményes lehet a településre, a kistérségre és az egész megyére nézve is.

A lakosság véleményét még nem tudja, de interneten érkeztek már hozzászólások a bejelentéshez. Először a hivatallal és képviselőtársaival közölte a döntést, és kérte a megértésüket. Felajánlotta, hogy a jövőben is megad mindenféle segítséget a település fejlődéséhez.

Az elmúlt 20 évből nem feltétlenül a fizikai fejlesztéseket emelné ki, hanem egy magára talált település társadalmiasodását, az identitás felismerését. Hozzátette, két megyei jogú nagyváros között igazán fontos szerep várhat Algyőre.

Dr. Piri József kiemelte, hogy a polgármesteri munkában, az önkormányzat tevékenységében fontos szempont, hogy hogyan kommunikál, és ebben a sajtó fontos szerepet játszik. Mint mondta, büszke rá és köszöni a Rádió7 szerkesztőségének, vezetőjének és munkatársainak az odafigyelést, és azt, hogy érdeklődnek és számon tartják a települést.

Megosztom!
|