Már az első SBO születésekor is ott bábáskodott Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, aki számára, mint fogalmazott, óriási öröm, hogy ennek a fejlesztésekor is ott lehet. Mint mondta, a cél a maradandó egészségkárosodások és a megelőzhető halálesetek számának csökkentése. Ezen keresztül elérhető az egészséges életévek növelése, az egészséggel összefüggő életminőség javulása, a munkaképesség mielőbbi visszanyerése és az egészségi okból munkaképtelenek számának csökkentése.
A szerződést a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. képviselőivel Magyar Anna, a fenntartó Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke írta alá. A közbeszerzési eljáráson a cég 222 millió forintos ajánlata bizonyult a legjobbnak. Mint a parlamenti képviselő fogalmazott, a projekt által javul az ellátás minősége, a felszereltség és a kórház költséghatékonysága.

A kórházban ma működő sürgősségi befogadóhely (SO2) rekonstrukciója, valamint a 478 m2 bruttó alapterületű épület hozzáépítése után az intézmény falai között sürgősségi belgyógyászati és sebészeti-traumatológiai, valamint sürgősségi gyermek ambuláns ellátás folyik majd. Emellett 6 darab megfigyelő fektető és 2 intenzív megfigyelő ágy, illetve egy sürgősségi műtő és egy sokktalanító is működik majd. Emellett a helikopter leszállóhelyet kompletté, éjjel-nappal használhatóvá alakítják. A projekt várhatóan 2011 augusztusában zárul.forrás: szegedma.hu