A 24 éves áldozat megfenyegette a kiszemelt személyautó 57 esztendős gazdáját és az indítókulcsot követelte, majd kikapta a meglepődött illető kezéből és beugrott a kocsiba. Az autó gazdája rávetette magát és közben segítségére érkezett unokatestvére, a 107 kilós, 53 éves Brian Machin.

A rablónak így már nem sok esélye volt a két termetes emberrel szemben, akik mindketten teherautósofőrök. Hamar legyűrték, Machin pedig egyszerűen ráült a férfira, míg a rendőrökre vártak. Amikor azok megérkeztek, a rabló már eszméletlen volt. Nem sikerült újraéleszteni.

Az eset még 2009 januárjában történt, az unokafivéreket őrizetbe vették, és eljárást indítottak ellenük gondatlan emberölésért, a bíróság azonban balesetnek minősítette az esetet.

A két férfi a tárgyaláson elmondta, hogy ők csupán fogva tartották a rablót, nem akarták bántani. Amikor egy idő után mozdulatlanul feküdt, azt hitték, azért nem ellenkezik, mert beletörődött, hogy semmi esélye. A rabló nem szólt – feltehetően nem tudott szólni -, hogy nem kap levegőt.

Forrás: Nana