2010 első felében a munkavállalók harmada semmilyen béren kívüli juttatást nem kapott. A workania.hu állásportál felmérése szerint a mélypont az első negyedév volt, akkor az alkalmazottak 42 százaléka számolhatott csak a fizetésével, a második negyedévben kicsit javult a helyzet, a megkérdezetteknek már csak a 39 százaléka nyilatkozott úgy, hogy semmilyen plusz juttatás nem jár neki a béren kívül.
Január elseje óta adókötelessé vált jó néhány béren kívüli juttatás. A munkaadók a lépésre ezek csökkentésével vagy megszüntetésével reagáltak.

Orosházán az AKG Zrt. havonta ad dolgozóinak 5 ezer forint étkezési utalványt. Gál Imre vezérigazgató elmondta, ez az összeg 6 ezer volt, amióta adózni kell utána, csökkentették ezer forinttal.

— Beiskolázási támogatással is segítünk, a gyermekek után 16 ezer forint értékben — mondta a vezérigazgató. — Van ajándékutalványunk is, azt a decemberi ünnepvárás időszakában adjuk, elvileg nincs akadálya, hogy idén is megkapják munkatársaink. Mivel jól teljesített társaságunk az első félévben, a prémiumon felül most adtunk plusz juttatásként 10 ezer forint étkezési utalványt.

— A hidegétkezési utalványt, az üdülési csekket a munkaadók vagy megszüntették vagy jelentősen lefaragtak belőlük — ez a tapasztalata Sárosi Péternek, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége dél-alföldi régióvezetőjének. Sok munkáltató a hideget melegétel-utalvánnyal helyettesítette, a visszajelzések szerint azonban a legtöbbször az így adott béren kívüli juttatás nem érte el a korábbi összegét. — További gond, hogy főként a kistelepüléseken nincsenek olyan egységek, ahol a munkavállalók beválthatnák a melegétel-utalványt — mondta Sárosi Péter, holott ennek éppen az lenne a célja, hogy a dolgozó a munkanapokon megoldja vele az étkezést.

A szakszervezeti vezető elmondta: megmaradtak ugyanakkor a munkába járást támogató béren kívüli juttatások, ezekhez nem nyúlt hozzá a munkaadók többsége. Ugyanakkor az egészségpénztári támogatásokból, az önkéntes nyugdíjpénztári befizetésekből visszavettek.

A legrosszabban a kistelepüléseken élők, illetve azok jártak, akik kis, közepes cégeknél alkalmazottak. A legtöbb béren kívüli juttatást itt csökkentették, illetve szüntették meg a munkaadók. Szerencsésebbek azok, akik 250 főnél több munkavállalót foglalkoztató, vagy multinacionális vállalkozásnál dolgoznak. Ezeknél több és magasabb összegű béren kívüli juttatással számolhatnak.

Ugyancsak sikeresebben őrizték meg plusz járandóságaikat a felsővezetők. A workania.hu felmérése szerint míg a segédmunkások 60 százaléka semmilyen pluszt nem kap munkaadójától, addig a középvezetőknek csak negyede, a felsővezetőknek pedig ötöde kénytelen nélkülözni ezeket.Forrás:beol