A Tarjáni Olvasókör által rendezett esemény megnyitóján részt vett dr. Kószó Péter, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város alpolgármestere, Fekete Ferenc és Gyömrő-Molnár Imre önkormányzati képviselő, Hegedűs Zoltán, a városrész képviselője, valamint Hegedűs Lajos, a Tarjáni Olvasókör elnöke. A megnyitón közreműködött a Városi Fúvószenekar és a Hód-kristály Mazsorett csoport.

A Tarjáni Nap Fejes Imre kutyakiképző bemutatójával indult, majd a megnyitót követően a Malom utcai óvodások zenés, táncos produkcióját tekinthették meg a látogatók. Az apróságok műsora után Molnár Imre bűvész varázsolta el a közönséget. A bemutatók mellett a gyermekek szépség- és asztfaltrajzversenyen is részt vehettek, valamint kocsikázhattak a pónifogatokon is. A délelőtti műsort vásárhelyi és környékbeli alkotók zárták, akik verscsokorral örvendeztették meg a kilátogatókat, a jó ebédhez pedig Dabis Róbert, Fránki Károly és Rostás Lajos nótái szóltak.

Galambos Kornélnétól, a Hód-kristály Mazsorett csoport vezetőjétől megtudtuk, 2006-ban alakultak és azóta több rendezvényen is részt vettek a Városi Fúvószenekarral közösen. A Tarjáni Napon a csoport három indulót és két könnyűzenei produkciót adott elő.

Tunyoginé Fejes Anna a Béke-telepről érkezett a rendezvényre családjával, elmondta: csak a kutyakiállítás miatt látogattak el a Tarjáni Napra, de a programok miatt mégis maradtak.

Pótári György, a Városi Fúvószenekar tagja elmondta, mindig örömmel veszt részt az eseményen. Hangsúlyozta, a mai világban az a legfontosabb, hogy az emberek együtt legyenek, és önfeledten örüljenek egymásnak.

Imrényi Katalintól megtudtuk, Budapestről érkeztek a szombati eseményre barátjukhoz, Pótári Györgyhöz, immáron negyedik alkalommal. Természetesen délután is a Tarjáni Napon maradnak, de azért marad idő a tarokkozásra is. A baráti társaság tagja Oláh Gyöngyi Júlia is, aki szintén negyedik éve minden augusztusban részt vesz a Tarjáni Napon.

Dragomérné Faragó Tünde és családja a mazsorett bemutató miatt érkezett a rendezvényre, de végül az egész délelőttöt a Tarjáni Napon töltötték. A gyerekeknek a bűvészbemutató is nagyon tetszett, de jutott idő arra is, hogy beüljenek a tűzoltóautóba.

Hegedűs Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője beszámolt a Tarjáni Nap délutáni programjairól. Az ebédet követően Szakáll Florica lép a színpadra, melyet a Gyöngyvirág Népdalkör műsora követ. A Városi Tűzoltóság bemutatóját színházi délután követi majd. A késő délutáni programba tombolahúzás is került, melynek különlegessége, hogy az idén két sorsolásra is sor kerül, a fődíj pedig egy kerékpár lesz. A nap folyamán bemutatkozik a Babérliget Lovasklub, Lányi Zsuzsi és aerobic csoportja, a Kankalin Néptánccsoport, a Promenád Táncsport Egyesület és az NRG Tánciskola is. A rendezvény zárásaként a Robin Hód zenekar koncertjére rophatják a táncoslábúak, az ő produkciójukat a hódmezővásárhelyi születésű Lányi Lala együttese, a Kozmix követi.Olasz Mónika