Aljas indokból, különös kegyetlenséggel, több emberen, részben védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberöléssel, jelentős értékre irányuló kifosztással és jármű önkényes elvételével vádolja a megyei főügyészség a 29 éves Sz. Istvánt, a tompai hármasgyilkosság gyanúsítottját. Ez a bűnlajstrom biztosan életfogytig tartó szabadságvesztést jelent a lovastanya volt udvarosának. Még akkor is, ha azt a nyomozás során nem sikerült hitelt érdemlően bizonyítani, hogy a vádlott szándéka eleve a pénzszerzés lett volna a bűncselekményekkel.

Mint emlékezetes: a kelebiai férfi több mint hétmillió forint értékben készpénzt illetve másfél millió forint értékben ékszereket is elvitt meggyilkolt áldozataitól. A zsákmányt apjának a kertjében, a disznóól mögött elásva találták meg a rendőrök. Az udvaros azt vallotta: az első gyilkosságot felindulásból, a másik kettőt pedig a lelepleződéstől tartva követte el, és csak eközben jutott eszébe, hogy a lovastanya főépületében körbenézzen értékek után. Így a nyereségvágy kimaradt a vádiratból, de mint a megyei főügyészségen megtudtuk: ez a büntetés szempontjából gyakorlatilag lényegtelen tényező. Az életfogytiglant emberölésnél akár egy minősítő körülmény is megalapozhatja, itt pedig több is van. Ráadásul az értékek elvétele miatt a kifosztás vádjával is szembe kell néznie Sz. Istvánnak. A megyei főügyészség vádiratából kiderül: tavaly november 4-én az udvaros traktorral talajegyengetést végzett, ám a tolólap leszakadt. A vádlott segítségül hívta K. Józsefnét, aki valamilyen megjegyzést tett. Sz. István ezen bedühödött, az asszony után sietett és egy feszítővassal hátulról nagy erővel leütötte, majd a földre rogyó nőre még kétszer lesújtott.

A kegyetlen gyilkos a súlyosan beteg, ágyban fekvő, védekezésre képtelen K. József fejére öt ütést mért, majd a család Mercedesével egy közeli erdőbe hajtott, hogy a tanya előtt elhaladók azt higgyék: az épületben senki nem tartózkodik. Visszagyalogolt a tett színhelyére, és a traktorral éppen távozni készült, amikor a házaspár lánya is hazaért. Őt segítségkérés ürügyével magához csalta, majd a pajszerral harmadik áldozatát is leütötte ugyancsak orvul, hátulról támadva. Az ügyészség közel harminc tanút, egy pszichológus és két-két igazságügyi orvos illetve elmeorvos szakértőt kíván beidézni a bírósági tárgyalásra. Forrás: baon.hu