Az egyesület naptárja egyébként idén is zsúfolt — tájékoztatott Kerekes György elnök, aki tavaly március óta tölti be ezt a tisztséget.

Egyebek mellett részt vesznek a Közösségfejlesztők Békés Megyei Egyesületének Tan-Folyam képzésein, mely 2009 júniusában kezdődött és idén szeptemberig tart. Ez évben is megjelentetik a Mezőhegyesi füzetek 12. számú kiadványát, amelynek bemutatóját decemberre tervezik. Ugyanekkor adják át a Platán-díjat is.

A városvédők pályáztak a Csongrád Megyei Csemete Egyesülethez, s nyertek 700 facsemetét (magyar kőrist, ezüstnyárt és kocsányos tölgyet) és 300 cserje csemetét (somot, gyepűrózsát és galagonyát). A csemetéket az 57-es, a 47-es, az 52-es majorokba vezető utak, s más földutak mentén ültették el. Mindezek mellett az egyesület részt vállal a június 18-ai jégverés által okozott károk enyhítésében. A lakosság számára civil szervezetként közvetítik a felajánlásokat.

A Mezőhegyesi Város- és Környezetvédő Egyesületet 1998-tól Kovácsné dr. Faltin Erzsébet kezdte szervezni. A civil szervezet végül 1999. december 20-án alakult meg, 215 évvel azután, hogy a Mezőhegyesi Császári és Királyi Ménesintézet alapítólevelét II. József 1784. december 20-án aláírta. Az egyesület ezzel kívánt tisztelegni az egykori döntés előtt, melynek a város a létét köszönheti.forrás: beol.hu