Vendégünktől megtudtuk, hogy a kerékpáros túrázás egyre népszerűbb hazánkban. A legkedveltebb túrahely a Balaton és környéke. A túrázók általában autóval szállítják el a biciklit a kirándulás helyszínére, úgy hogy felteszik az autó csomagtartójára, vagy hátulra egy speciális kétkerekű tartóra.

Apró Sándor elmondta, hogy amikor túrakerékpár választásakor figyelembe kell venni, hogy milyen területen fogjuk használni a biciklit, továbbá a testméretet és a nemet is. Fontos a kényelmes nyereg, a megfelelő méretű gumi és a testalkathoz igazodó kormány. A kétkerekű vásárlásakor mindenben szakmai segítséget nyújt Apró Sándor, az API Kerékpárcentrum tulajdonosa. Apró Sándor beszámolt arról is, hogy nem csak túrakerékpárokat, hanem városi és gyermekbicikliket is kínál széles választékban.

A túrák előtt a biciklit érdemes műszakilag átvizsgáltatni és egy szerelőcsomagot összeállítani, amiben belső gumi, ragasztó- és kulcskészlet feltétlenül legyen. De ne feledkezzünk el a lámpákról, a láthatósági mellényről és a zárról sem.