Korábban mindig volt valami alkalom, vagy nevezetesség, egy látogató, ami köré szerveztük a programokat. Most is érkeztek a hindu világ világszerte ismert személyiségei, ők előadásokat, bemutatókat tartottak, de úgy gondoltuk, hogy az idei nyílt napunkat sokkal szabadabbá tesszük mondta Bányai Géza, lelki nevén Késava szvámí.

A templom körüli szentélyparkban négy órától párhuzamosan zajló programokba bekapcsolódhattak a látogatók. Belebújhattak egy jógi vagy egy odisszi táncos bőrébe kipróbálhatták a jógagyakorlatokat, a táncmozdulatokat. A zene kedvelői a szitárral is megismerkedhettek közelebbről, s az indiai kétfenekű dobot, a mridangát, valamint a többi hangszert is kézbe vehették.

A háziasszonyok belekóstolhattak a csapati sütés tudományába és a vegetárius főzőzés örömeibe. A szertartásokba és a védikus mantrarecitálásba is bekapcsolódhattak a
kíváncsiskodók. A lényeg az, hogy az indiai kultúrát egy lelki kikapcsolódással, felüdüléssel, valamire való felkészüléssel éljék meg nyílt napunkon a látogatók erősítette meg a hindu szerzetes.

A happening végén nyilvános hindu szertartást, púdzsát mutattak be, majd Túri Virág Réka odisszi táncos és gyerek csoportja előadását. Őszentsége Bhakti Álóka
Paramadvaiti Maharádzs tanító előadását is meghallgathatták az érdeklődők, s végül az est hindu dalok koncertjével zárult.