Hosszú idő óta szeretett volna egy templomot a régi kis kápolna helyett a Baksi Hitközség, de a falu szélesebb köre is támogatta az ügyet. Balogh Lajosné volt a falu élén, amikor a gyűjtések elindultak, még akkor átadta a község Gyulay Endre megyés püspökségének ideje alatt a templom helyéül szolgáló területet az egyháznak.

A harangok egy részét és az üvegezést adományokból finanszírozta az egyházközség, a templom épületét pedig az egyház. A torony egyik lakóját, egy harangot a Csongrád Megyei Önkormányzat elnökasszonyának, Magyar Annának felajánlásából költöztették be. A szentelési ceremónián a helyi lakosok szép száma mellett megjelentek a környező települések polgármesterei is.

Egy településen, legyen az kicsi vagy nagy, legyen ott a keresztények száma alacsony vagy magas, azért az alapkövetelmény, hogy legyen ott egy katolikus templom erősítette meg Kiss-Rigó László. A megyés püspök elmondta: máshol is épül még templom, Nagylakon, Újszentivánon, vagy Békéssámsonban, de elkészült tavaly Lökösházán.

A község díszpolgári címéről úgy nyilatkozott: természetesen örülök neki, de tudom, hogy nem nekem szól, hanem annak a nagyobb közösségnek, ami jelen esetben az egyházmegye, mely segítette a kisebb közösséget ehhez a templomhoz.